Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Concursul de titularizare din 16 iulie

Situația candidaților prezenți și eliminați (la)

Concursul de titularizare din 16 iulie

Miercuri, 16 iulie 2008, a avut loc proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar în cele 33 de județe și în municipiul București, unde nu se pilotează procesul de descentralizare, conform H.G. nr. 1942/2004. S-au prezentat la examen 35.531 candidați (72,56%) din cei 48.946 înscriși, iar 13.415 persoane (27,41%) au fost declarați absenți. Din totalul celor 35.531 de candidați prezenți la ora 9.00 în sălile de concurs, 95 au fost eliminați (76 pentru fraudă sau tentativă de fraudă, 6 din cauza lipsei documentelor de identitate, 2 din cauza întârzierii, și 11 pentru lipsa adeverințelor de studii). Alți 2.726 de candidați și-au anunțat retragerea pe parcursul examenului din motive medicale sau personale.

Dintr-o eroare de copiere informatică, la disciplina alimentație publică - profesori a apărut în plus subiectul II identic cu subiectul I, iar la kinetoterapie, alături de subiectele I și II (subiectul de metodică specifică disciplinei) a apărut și subiectul suplimentar de metodică generală, destinat celorlalte discipline. Cele două situații au fost sesizate în timp util și au fost rezolvate astfel: mai întâi s-a comunicat telefonic președinților comisiilor județene, iar apoi între 9,45 și 10,00, comisiile județene au primit în scris modalitățile de remediere a celor două situații. În acest fel, toți candidații vizați (34 la Alimentație publică și 30 la Kinetoterapie) au fost informați în timp util, fără a li se prejudicia timpul de rezolvare a subiectelor.
O situație specială a reprezentat-o unul din cele 3 centre de examen din Bistrița-Năsăud, unde pe foile de concurs ale candidaților s-a aplicat ștampila unității de învățământ în care se desfășura concursul, în locul ștampilei specifice examenului de Titularizare, pe care este menționat „Titularizare 2008". Problema a fost remediată după o oră și jumătate de la începerea probei. Foile cu ștampila greșită au fost anulate, iar candidații au primit alte foi cu ștampila oficială a examenului. Comisia Națională a examenului de Titularizare a decis ca în centrul menționat examenul să fie prelungit cu încă o oră și jumătate, timp suficient pentru rescrierea și rezolvarea subiectelor.
În cele 149 de centre în care s-a desfășurat proba, concurenții au avut de rezolvat varianta de subiect cu numărul 5, extrasă la ora 09.00, la sediul MECT, variantă valabilă pentru 143 de discipline. Subiectele și baremele aferente au fost deja postate pe site-ul ministerului, la adresa http://subiecte2008.edu.ro/titularizare/subiecte_si_bareme.
Subiectele și baremele de corectare au fost elaborate de Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare în Învățământul Preuniversitar din cadrul MECT. La realizarea lor au luat parte 271 de persoane (169 de cadre didactice din toată țara, care predau la catedră, 49 de traducători și 53 de inspectori din Ministerul Educației).
Lucrările scrise pe discipline vor fi evaluate în centrele universitare și în unitățile de învățământ responsabile cu perfecționarea personalului didactic stabilite de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului (26 de centre universitare și 5 unități de învățământ preuniversitar).
Rezultatele concursului se afișează la sediul inspectoratelor școlare și la sediul unității/instituției de învățământ unde s-a desfășurat concursul, cel mai târziu după trei zile de la susținerea acestuia. Contestațiile se depun la inspectoratul școlar, în termen de cel mult 48 de ore de la afișarea rezultatelor, la secretarul comisiei de concurs care le transmite, în termen de 24 de ore, centrelor de evaluare.
Afișarea rezultatelor finale obținute de candidați are ca termen data de 25 iulie 2008.
Repartizarea candidaților pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se va realiza computerizat la data de 30 iulie 2008
, în baza opțiunilor exprimate de candidați în fișa de opțiuni, în perioada 28-29 iulie 2008. Posturile didactice/catedrele rămase neocupate în urma titularizării (la nivel județean/al municipiului București) devin netitularizabile și sunt afișate pentru următoarele etape ale mișcării personalului didactic: detașare la cerere și suplinire.
Cadrele didactice care nu au participat la concursul de astăzi sau care nu au obținut cel puțin nota 5 (cinci) la acest concurs pot participa la concursurile pentru suplinire organizate de inspectoratele școlare în 22 august 2008. (Biroul de presă)

Trimite email

joi, 6 mai 2021