Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,International Inter-Institutional Cooperation in the Era of Globalization”

Agora International Administration Conference, AIAC 2015

,,International Inter-Institutional Cooperation in the Era of Globalization”

Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Agora din Oradea a organizat, în colaborare cu Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea, în cursul zilei de joi, 3 decembrie 2015, Conferința Internațională de Științe Administrative, aflată la cea de-a V-a ediție, cu tema „Cooperare Inter-Instituțională Internațională în Era Globalizării ".

Primul eveniment al lunii decembrie, marcat de Universitatea Agora din Oradea ca o manifestare anuală s-a realizat sub egida Facultății de Științe Juridice și Administrative în Amfiteatrul Verde printr-o serie de comunicări în plen.
În deschiderea conferinței, președintele AIAC 2015, drd. George Marius Șinca a salutat și prezentat invitații conferinței: lect. univ. dr. Aurora Gavriș, cercetător al ONG Abolishion Inc. Rachelle EDDY, specialist în mediul social virtual, Ioana Veronica Mascaș din cadrul Abolishion Inc., coordonator al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) Oradea, comisar-șef de poliție Gheorghe Ungur, membri ai prezidiului: decanul Facultății de Științe Juridice și Administrative prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu și președintele Senatului universitar, doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu.
În cuvântul său, doamna decan prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu a evidenţiat importanţa evenimentelor ştiinţifice în comunitatea Universităţii Agora din Oradea, a prezentat istoricul conferinţei AIAC și a subliniat importanța acesteia în promovarea Cooperării Internaționale Inter-Instituționale.
În plen au fost susținute lucrări interesante de către: lect. univ. dr. Aurora Gavriș din cadrul Universității din Oradea, Facultatea de Științe Socio - Umane, „Aspects of international judicial cooperation regarding human tra­cking issue", reprezentantul ,,Abolishion Inc.", Ioana Veronica Mascaș, ne-a provocat prin materiale video și prezentarea lucrării cu tema „Human Security in Social Media".
Prezentarea următoarei lucrări a venit tot din partea „Abolishion Inc". prin intermediul cercetătorului și dezvoltatorului de programe în domeniu, doamna Rachelle Eddy, care s-a axat pe evidențierea celor mai bune practici în îngrijirea supraviețuitorilor traficului de persoane în cadrul primei etape de contact „Best practice in survivor care for first responders".
Prezentările în plen s-au încheiat cu lucrarea „NAATIP an response - regarding the need of strengthen the commitment and co-coordinated action of the EU and the Member States to prevent and‑ght all forms of tra­cking in human beings", expusă, explicată și exemplificată în detaliu de către coordonatorul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) Oradea, Gheorghe Ungur, după care a urmat susținerea lucrărilor pe secțiuni: „Public Administration and Good Governance", „Comparative Administrative Systems", „The Role of the Human Factor in Ensuring Human Security" și „Legislative News in the Field of Administrative Sciences".
În încheierea conferinței, în semn de prețuire, s-au oferit invitaților diplomele de participare și a fost lansată de către preşedintele conferinţei ediția a VI-a care va fi organizată de Universitatea Agora în data de 8 decembrie 2016.
Drd. George Marius ŞINCA
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:
,,International Inter-Institutional Cooperation in the Era of Globalization”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020