Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

,,International Inter-Institutional Cooperation in the Era of Globalization”

Agora International Administration Conference, AIAC 2015

,,International Inter-Institutional Cooperation in the Era of Globalization”

Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Agora din Oradea a organizat, în colaborare cu Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea, în cursul zilei de joi, 3 decembrie 2015, Conferința Internațională de Științe Administrative, aflată la cea de-a V-a ediție, cu tema „Cooperare Inter-Instituțională Internațională în Era Globalizării ".

Primul eveniment al lunii decembrie, marcat de Universitatea Agora din Oradea ca o manifestare anuală s-a realizat sub egida Facultății de Științe Juridice și Administrative în Amfiteatrul Verde printr-o serie de comunicări în plen.
În deschiderea conferinței, președintele AIAC 2015, drd. George Marius Șinca a salutat și prezentat invitații conferinței: lect. univ. dr. Aurora Gavriș, cercetător al ONG Abolishion Inc. Rachelle EDDY, specialist în mediul social virtual, Ioana Veronica Mascaș din cadrul Abolishion Inc., coordonator al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) Oradea, comisar-șef de poliție Gheorghe Ungur, membri ai prezidiului: decanul Facultății de Științe Juridice și Administrative prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu și președintele Senatului universitar, doamna prof. univ. dr. Adriana Manolescu.
În cuvântul său, doamna decan prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu a evidenţiat importanţa evenimentelor ştiinţifice în comunitatea Universităţii Agora din Oradea, a prezentat istoricul conferinţei AIAC și a subliniat importanța acesteia în promovarea Cooperării Internaționale Inter-Instituționale.
În plen au fost susținute lucrări interesante de către: lect. univ. dr. Aurora Gavriș din cadrul Universității din Oradea, Facultatea de Științe Socio - Umane, „Aspects of international judicial cooperation regarding human tra­cking issue", reprezentantul ,,Abolishion Inc.", Ioana Veronica Mascaș, ne-a provocat prin materiale video și prezentarea lucrării cu tema „Human Security in Social Media".
Prezentarea următoarei lucrări a venit tot din partea „Abolishion Inc". prin intermediul cercetătorului și dezvoltatorului de programe în domeniu, doamna Rachelle Eddy, care s-a axat pe evidențierea celor mai bune practici în îngrijirea supraviețuitorilor traficului de persoane în cadrul primei etape de contact „Best practice in survivor care for first responders".
Prezentările în plen s-au încheiat cu lucrarea „NAATIP an response - regarding the need of strengthen the commitment and co-coordinated action of the EU and the Member States to prevent and‑ght all forms of tra­cking in human beings", expusă, explicată și exemplificată în detaliu de către coordonatorul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) Oradea, Gheorghe Ungur, după care a urmat susținerea lucrărilor pe secțiuni: „Public Administration and Good Governance", „Comparative Administrative Systems", „The Role of the Human Factor in Ensuring Human Security" și „Legislative News in the Field of Administrative Sciences".
În încheierea conferinței, în semn de prețuire, s-au oferit invitaților diplomele de participare și a fost lansată de către preşedintele conferinţei ediția a VI-a care va fi organizată de Universitatea Agora în data de 8 decembrie 2016.
Drd. George Marius ŞINCA
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:
,,International Inter-Institutional Cooperation in the Era of Globalization”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021