Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Patru note de 10, 742 peste 7 și 416 sub 5

Concursul de titularizare, din 16 iulie, afișarea rezultatelor

Patru note de 10, 742 peste 7 și 416 sub 5

Din cei 2.000 de candidați care s-au prezentat la nivelul județului Bihor la concursul național unic de titularizare în învățământul preuniversitar, doar 1.922 au ajuns să termine cu bine concursul, patru au fost eliminați, iar 74 au renunțat să-și mai bată capul... degeaba (iar la final, să se facă de râs, cu note de 1, 2, 3 și 4).

Potrivit datelor furnizate de dl Palhegyi Laszlo, inspector școlar resurse umane, din cei 1.922 de concurenți, patru au reușit să obțină nota maximă - 10.00 (Balazs Hajnalka, la limba germană, Deak Szebeni Imola, la limba maghiară, Sorin Ionuț Buzgău, la educație fizică și sport, și Emilia Negru, la arte vizuale), 742 note peste 7, iar 416 candidați nu au reușit să obțină nota 5, ei fiind obligați să se prezinte și la concursul din 22 august.
Tot atunci (în 22 august) pot să participe la concurs și cei 78 care au renunțat sau au fost eliminați...
Cei nemulțumiți de note, puteau depune contestații, în termen de 48 de ore de la data (și ora) afișării rezultatelor sub poarta Inspectoratului Școlar și pe site-ul ISJ Bihor (
http://isj.bh.edu.ro).
În schimb, rezultele nu au mai fost afișate și la cele opt centre de concurs, cum greșit s-a scris tot sub poarta I.S.J. Bihor (și cum se poate afla lecturând informațiile cuprinse în foto nr. 3).
Generalul Inspectoratului Școlar, dl profesor Ioan Șereș, a motivat că în metodologie nu se prevede afișarea rezultatelor la centrele de examen, așa cum se întâmplă în cazul celorlalte concursuri (cum ar fi bacalaureatul etc), pentru că și așa contestațiile se depun doar la I.S.J. Bihor.
Nu comentăm, dar nici nu subscriem!
Gândiți-vă ce ar fi însemnat dacă cei 1.922 de candidați ar fi pornit luni dimineața la Inspectoratul Școlar să-și vadă rezultatele?!
Cât despre afișarea lor pe site-ul I.S.J., cu siguranță, cei 416 candidați (cu note sub 5) nu sunt încântați (și de acord) ca numele lor să fie afișat pe internet!
Cei 742 sunt așteptați, luni sau marți, să-și depună opțiunile!
Candidații care au obținut note peste 7 au dreptul să aspire la unul din cele 519 posturi (catedre) titularizabile: 271 în mediul rural și 248 în mediul urban, din care doar 94 în municipiul Oradea.
Prin urmare, cei 742 de dascăli (sau absolvenți) fericiți sunt așteptați luni sau marți (28 - 29 iulie 2008), la sala festivă a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea să completeze fișa cu opțiuni, miercuri, calculatoarele M.E.C.T. urmând să repartizeze  candidații, la nivel de țară, pe posturile titularizabile, potrivit notei obținute și opțiunii trecute în fișă.
Cei 416 candidați care au obținut note sub 5 sunt așteptați și ei, dar în 22 august, la un nou concurs, ca nu cumva, în toamnă, la începerea anului școlar, să se trezească fără sacii în căruță! (Ovidiu DAN)

Trimite email

duminic, 18 august 2019