Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Primul curs de comunicare nonverbală din Oradea (II)

Sesiunea a II-a de prezentare, de la Primăria Oradea

Primul curs de comunicare nonverbală din Oradea (II)

Ieri (vineri, 11 decembrie 2015), la Primăria Municipiului Oradea, în sala Gen. Traian Moşoiu, s-a desfășurat, timp de cinci ore, cea de-a doua sesiune a cursului de comunicare nonverbală cu tema generală ,,Semnele nonverbale ale comportamentului disimulant şi depistarea lor rapidă". Prima sesiune a avut loc joi, 10 decembrie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Importanţa comunicării nonverbală în prevenire, descoperirea şi investigarea infracţiunilor au fost prezentate de prof. univ. dr. Elena-Ana IANCU, Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza"/ Universitatea Agora din municipiul Oradea/Universitatea de Vest Timişoara. Încă de la începutul desfăşurării modulului, prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu a subliniat importanţa cunoaşterii, aprofundării şi stăpânirii noţiunilor generale despre comunicare, astfel încât semnele nonverbale să poată fi valorificate în avantajul sau dezavantajul, emiţătorului-receptorului. De asemenea, a fost evidenţiată importanţa bunei credinţe, deontologiei profesionale şi dezvoltării personale, în relaţiile interumane, interinstituţionale şi intrainstituţionale. După prezentarea axiomelor comunicării, au fost amintite câteva legi pentru observarea şi interpretarea cu succes a limbajului nonverbal şi au fost aduse în atenţia celor prezenţi ca teme de discuţii şi reflexie: imperativele cunoaşterii, bazele biologice ale comunicării nonverbale, evenimentele caracterizate prin tripleta - raritate, impact extrem, predictibilitate retrospective -, factorii obiectivi şi/sau subiectivi care pot influenţa procesul formării declaraţiilor sau particulariza metodologia investigării infracţiunilor.
Mircea N. STOIAN, cunoscutul om de televiziune, ziarist specializat în comunicare nonverbală a prezentat modulul Învaţă să vezi ce gândesc alţii. Prezentarea şi exemplificarea semnelor nonverbale în general, a celor care arată disimularea în mod special au oferit ocazia auditoriului să fie actori într-o piesă scrisă, jucată şi trăită împreună.
Întrebările din sală, interacţiunea celor doi lectori şi completările venite din partea unor cadre didactice prezente în auditoriu au creat cadru optim pentru începutul simulărilor în care codificarea ori decodificarea semnelor nonverbal au fost o provocare pentru cei prezenţi.
În încheiere au fost spuse cuvinte de mulţumire, transmise semne noverbale de emoţie, bucurie şi linişte, fiind scrise şi înmânate diplome care să ateste prezenţa  la acest program de pregătire profesională şi dezvoltare personală. ,,Martor" pe parcursul desfăşurării cursului a fost frumosul brad din sala Gen. Traian Moşoiu care a transmis celor prezenţi importanţa simbolurilor, trăinicia tradiţiilor şi a prieteniei, cum ar spune Dalia Nechita.
Din câte am înțeles, ,,caravana" comunicării nonverbale va poposi, în zilele următoarele, la Arad.
Moise-Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Primul curs de comunicare nonverbală din Oradea (II)  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021