Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

În legătură cu gravele nereguli descoperite la Liceul particular „Georgiana" din Oradea

M.E.C.T. a depus o nouă plângere la D.N.A

În legătură cu gravele nereguli descoperite la Liceul particular „Georgiana" din Oradea

Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului a depus, astăzi, 18 iulie, o nouă sesizare la Direcția Națională Anticorupție, în legătură cu gravele nereguli descoperite la Liceul particular „Georgiana" din Oradea. În urma controlului efectuat de o echipă a Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului și a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, la Liceul „Georgiana" s-au evidențiat mai multe probleme în registrele matricole, cataloage, dosarele personale ale elevilor înregistrați în această unitate de învățământ.

52 de elevi proveniți de la Liceul „Georgiana” au susținut în acest an Bacalaureatul. În urma controlului ministerului, s-a sesizat faptul că există suspiciuni în legătură cu veridicitatea actelor de studii ale elevilor prezentate de unitatea de învățământ.
Ministerul a atașat sesizării transmise către DNA, toate documentele care au stat la baza întocmirii dosarului de către reprezentanții MECT și ARACIP.
După finalizarea anchetei judiciare, instanța va stabili vinovățiile și dacă sancțiunea va fi aceea de anulare a diplomelor de bacalaureat pentru cei 44 de promovați din cei 52 de participanți înregistrați la Liceul particular „Georgiana" din Oradea.
Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului a sprijinut demersurile procurorilor DNA și în cazul de la Sighetu Marmației, în care sunt inculpați mai mulți elevi și profesori pentru că ar fi dat bani în schimbul promovării examenului. Ministerul Educației a pus la dispoziția procurorilor toate documentele care ar putea reprezenta probe în anchetă - de la lucrările elevilor până la notele interne și publice, prin care se comunicau interdicțiile și sancțiunile pe care le suportă cei care încalcă legea și metodologia de bacalaureat, dar și documentele prin care fiecare membru al comisiilor de bacalaureat și-a asumat pe proprie răspundere că a luat la cunoștință de toate prevederile legale. Semnatarii acestor documente răspund în fața legii, în cazul în care prevederi sunt încălcate. Anularea sau nu a diplomelor de bacalaureat ale elevilor inculpați din Sighetu Marmației se poate face, în mod legal, numai după pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței.
Ministerul Educației a sesizat încă din prima zi de examen DIICOT-ul în legătură cu suspiciunea de tentativă de scurgere a informațiilor privind cerințele de la subiectele probei orale la limba și literatura română. Și în acest caz, ministerul a sprijinit demersurile anchetatorilor. În acest moment, cercetările s-au extins la nivelul mai multor județe, deși, inițial, informația prind aceste scurgeri a parvenit ministerului din județul Cluj.
O altă sesizare depusă la DNA de către Ministerul Educației, prin intermediul Inspectoratului București, a fost cea privitoare la suspiciunile de dare și luare de mită sesizate la Liceul „George Enescu" din Capitală.
Ministerul Educației a efectuat controale pe toată durata examenului de bacalaureat, în urma cărora au fost eliminați 268 de elevi prinși copiind și alți 98 de profesori complici la fraudă.
Ministerul Educației efectuează controale în țară și în acest moment. Împreună cu ARACIP, ministerul verifică modalitatea de funcționare a liceelor particulare. În același timp, toate inspectoratele școlare au deschis anchete administrative pe toate cazurile sesizate, pentru a stabili gradul de vinovăție a celor implicați. Verdictele și sancțiunile aferente acestora vor fi comunicate ministerului până pe 23 iulie. După centralizarea lor, ministerul va da publicității concluziile acestora. (Biroul de presă)

Trimite email

joi, 6 mai 2021