Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Festivalul de colinde ,,Noi umblăm a colinda”, ediția a XI-a

Marți, paradă și

Festivalul de colinde ,,Noi umblăm a colinda”, ediția a XI-a

Marți, 15 decembrie 2015, se va desfășura ediția a XI-a a Festivalului de colinde ,,Noi umblăm a colinda", organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Era Shopping Park Oradea, Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop dr. Vasile Coman" Oradea, Liceul Ortodox ,,Episcop Roman Ciorogariu" Oradea, Asociația Părinți pentru Ora de Religie - Filiala Bihor, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei.

Festivalul, care se va desfășura la Era Shopping Park Oradea, începând cu ora 14,45, va fi precedat de o paradă a costumelor populare, între orele 12,00-13,00, la care participă 32 de grupuri de colindători, pe Republicii - pietonală dinspre Magazinul Crișul până în zona Teatrului ,,Regina Maria" - Podul intelectualilor - Parcul 1 Decembrie - Catedrala Ortodoxă ,,Învierea Domnului" - Cetatea Oradiei.
Scopul paradei costumelor populare  îl constituie promovarea patrimoniului cultural și spiritual local.
Festivalul se adresează elevilor de la toate unităţile de învăţământ din judeţ, indiferent de ciclul de învăţământ şi este structurat pe două secţiuni:
1.Colinde bihorene inedite (culese de la colindătorii în vârstă din sat), sub formă de concurs
2.Colinde de largă circulaţie.
Pr. prof. Florin Negruțiu, inspector școlar

Trimite email

joi, 20 iunie 2019