Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cei șase sportivi ai C.S. UAMT AGORA Oradea au cucerit șapte medalii

La a VI-a ediție a Campionatului Mondial de Karate Fudokan, din Serbia

Cei șase sportivi ai C.S. UAMT AGORA Oradea au cucerit șapte medalii

În perioada 4 - 6 decembrie 2015, șase sportivi ai C.S UAMT AGORA Oradea (antrenor Tudorica Mircea, Bernath Csaba, Câmpan Melania ) au participat la a VI-a ediție a Campionatului Mondial de Karate Fudokan.

Competiția s-a desfăşurat în localitatea Belgrad - Serbia, fiind prezenți aproximativ 2.000 de sportivi din 62 de țări.
Sportivii C.S UAMT - AGORA Oradea au obținut 3 medalii de aur, 3 de argint, un bronz si un loc IV.
Rezultatele sportivilor legitimaţi la C.S UAMT - Univ. AGORA Oradea:
Locuri I:
             Luca Andrei George - kumite echipe masculin - Cadeți
             Botez Robert Diner - kumite echipe masculin - Tineret
            Tudorica Raul-Mircea - kata echipe masculin - Seniori
Locuri II:
            Hava Antonio Sebastian - kumite echipe masculin - Copii I
            Luca Andrei George - fukugo individual masculin - Cadeți
            Luca Andrei George - kumite individual masculin - Cadeti
Locuri III:
           Luca Andrei George - kata individual masculin - Cadeti
Locuri IV:
           Tudorica Raul-Mircea - kata individual masculin - Seniori
,,Mă bucură enorm de mult faptul că față de ediția a V-a a Campionatului Mondial de Karate Fudokan, desfășurat în 2013 în localitatea Praga - Cehia, am reușit să cucerim în plus o medalie de aur și două de argint. Prin aceste rezultate pot să spun că seriozitatea sportivilor și-a spus cuvântul și de această dată. Dorim să aducem mulțumiri sponsorilor, părinților, tuturor persoanelor care au fost lângă noi și au sprijinit necondiționat mișcarea de Karate Tradițional", a spus Mircea Tudorică (C.M.)

 

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021