Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Eco-Școala Gimnazială Nr.11 Oradea „Mănâncă responsabil!”

În proiectul european, alături de opt țări

Eco-Școala Gimnazială Nr.11 Oradea „Mănâncă responsabil!”

Sub marea umbrelă a programului mondial ECO-ȘCOALA, coordonați de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie de la București, școala noastră (41 de clase și 49 de profesori) participă anul acesta școlar la proiectul european „Mănâncă responsabil!" alături de alte opt țări europene: Bulgaria, Republica Cehia, Croația, Letonia, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia.

Este un proiect de responsabilitate socială, prin care participanţii vor ȋnțelege de ce luarea oricărei decizii cu privire la hrana personală poate avea urmări negative / ireversibile asupra unei importante părţi a planetei noastre.
Comitetul Eco al școlii a realizat analiza consumului de alimente de către elevii școlii și familiile acestora, stabilind ca domeniu de activitate Alimente Locale (resturile alimentare, transportul) şi Impactul asupra Resurselor și Climei (influența asupra naturii și a peisajului; influența asupra resurselor - sol, apă). S-a stabilit și ECO-CODUL care îi motivează pe elevi în acțiunile lor: „Alege responsabil! Mediul înconjurător se va bucura împreună cu tine!"
Lansarea cărții „Nutriția pe înțelesul tuturor!"
Activitatea-eveniment din 14 decembrie a avut ca scop lansarea cărții „Nutriția pe înțelesul tuturor!" fiecare filă fiind prezentată de grupul de clase care au conceput-o: Clasele pregătitoare - fructe și legume; Clasele I - cereale; Clasele a II-a - zahărul și dulciurile; Clasele a III-a - apa și lichidele; Clasele a IV-a - laptele și produsele lactate; Clasele a V-a - carnea și produsele din carne; Clasele a VI-a - ouăle; Clasele a VII-a - importanța producătorilor locali; Clasele a VIII-a - Ce sunt E-urile, rolul etichetelor de pe produsele alimentare.
La finalul cărții există file goale, pe care, în fiecare clasă se vor povesti experiențe, contexte în care elevii au mâncat responsabil.
Invitatul special, d-l Oros Ioan (producător local, apicultor) le-a prezentat elevilor beneficiile consumului de miere și aspecte interesante din viața albinelor.
La finalul activității, fiecare membru al Comitetului Eco a primit câte o carte „Nutriția pe înțelesul tuturor", un borcănaș cu miere și un desert sănătos (turtă dulce), de casă, preparat de un părinte susținător d-na Gergely Natalia.
Prof. Angela Nuță,
coordonator proiect
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Eco-Școala Gimnazială Nr.11 Oradea „Mănâncă responsabil!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019