Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Dacă îți place să primești, învață și să dăruiești!

Bradul dăruirii la Școala ,,Nicolae Bălcescu”

Dacă îți place să primești, învață și să dăruiești!

De 13 ani, dascălii Școlii ,,Nicolae Bălcescu" din Oradea îi învață pe elevi, pe lângă toate cele trebuincioase minții și eticii, și milostenia, darea de mână, deschiderea sufletului pentru aproapele.

Miercuri, 16 decembrie 2015, în holul de la intrare i-am găsit pe copiii doamnelor prof. Stela Tăut, inițiatorul și coordonatorul proiectului ,,Copiii pentru copii", Monica Igna și pe doamna prof. Alina Deliman, alături de directorul școlii, dl prof. Gheorghe Troie și reprezentanții Uniunii Femeilor și ai altor parteneri. În ultimul act al proiectului, s-a purces la selectarea și transportul pachetelor către beneficiari. Articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte, frumos împachetate și etichetate, au luat drumul beneficiarilor: Școala Specială de la Tileagd; familii din evidența Asociației Probambini, prin Uniunea Femeilor, către familii nevoiașe, către alte familii aflate în evidența Bisericii cu Lună, către familii din Sîntandrei, Chișirid, Poiana, Pădurea Neagră și Jibou (județul Sălaj), familii cu 8-9 copii, familii identificate chiar de elevii școlii, precum și către Fundația Shubanah din Dumbrava și Centrul de Zi...
Astfel, ,,Bradul dăruirii" și-a ,,lepădat" bogăția pentru a face fericiți sute de copii mai puțin norocoși. Acțiunea copiilor și dascălilor poartă un moto pe măsura gestului lor și a deschiderii sufletești: (Dacă) Îți place să primești, învață (și) să dăruiești.
Cu asemenea gesturi, copii și dascăli, Dumnezeu nu poate fi decât bucuros să vadă și să simtă sufletele dăruindu-se celor ce au mare nevoie de ajutor. De 13 ani, la Școala ,,Nicolae Bălcescu", Nașterea Pruncului Iisus este întâmpinată și cinstită cu gesturi de milostenie, pentru care nu s-au inventat calificative!
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dacă îți place să primești, învață și să dăruiești!  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019