Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

F.E. ,,Senara Gift” Salonta – premiul III la Baia Mare

La Târgul firmelor de exercițiu RDT

F.E. ,,Senara Gift” Salonta – premiul III la Baia Mare

Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta se mândrește din nou cu elevii clasei a XI-a A care au obținut premiul III la competiția ,,Cel mai bun spot publicitar" în cadrul Târgului firmelor de exercițiu de la Baia Mare.

Premiul a fost câștigat de Firma de exercițiu ,,Senara Gift" SRL, coordonată de d-na prof. Buz Angela-Rodica la cea de-a IX-a ediție a Târgului F.E. ,,Rivulus Dominarum Tineret" de la Baia Mare, organizat de Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu", în perioada 4-5 decembrie 2015. Elevii au fost însoțiți de doamnele prof. Buz Angela Rodica și Simionica Dana.
La competiție au participat 120 de firme de exercițiu din 18 județe din țară. Premiul obținut este o mare bucurie, atât pentru elevii, cât și pentru liceul nostru.
Cu acest nou concurs, elevii au câștigat experiență, au realizat tranzacții cu zeci de firme și și-au făcut noi prieteni.
Noi îi felicităm și pentru această nouă izbândă. Ei ne promovează imaginea instituției și ne îmbogățesc panoplia de premii și medalii a liceului.
Prof. Buz Angela Rodica
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021