Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Deschide ușa, creștine!

Gesturi de milostenie, omenie și respect

,,Deschide ușa, creștine!

Cu binecuvântarea Preafințitului Sofronie, episcopul Oradiei, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, prin pr. prof. Florin Negruțiu, în parteneriat cu Centrul Educaţional din Husasău de Criş, sub îndrumarea pr. Ghitea Ioan-Mircea şi Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, prin doamna profesor Anamaria Gal, a continuat implementarea programului educativ-religios, intitulat ,,Deschide ușa, creștine!"

În cadrul acestui program, un grup de colindători, format din copii şi tineri de la Centrul Educaţional din cadrul Parohiei Ortodoxe Române Husasău de Criş şi Grupul vocal ,,Florile Bihorului" au colindat la mai multe instituţii şi aşezăminte sociale, iar în final, au poposit cu colindul și au împărtăşit bucuria marelui praznic bătrânilor de la Fundaţia Consistoria ,,Efrem Beniamin" din Oradea, unde copiii au fost primiți cu căldură de toți cei prezenți și de părintele Roman Pintea, fondatorul centrului. Părintele Pintea a subliniat importanţa acestui demers pentru cei care se află în acest aşezământ, reamintindu-le de bucuria petrecerii marelui Praznic Împărătesc în familie, de perioada copilăriei, de copiii sau nepoţii lor, care se află acum mai aproape sau mai departe... Părintele Roman Pintea care se îngrijeşte părintește de acest centru, a accentuat implicarea elevilor, a părinţilor, a preoților și a profesorilor în astfel de campanii care aduc mângâiere şi lumină celor aflaţi în diverse neputinţe. Părintele a transmis apoi muţumiri profesorilor, părinţilor, elevilor şi preoţilor, dar şi ierarhului Episcopiei, Preasfinţitul Părinte Sofronie cu binecuvântarea şi sub îndrumarea căruia se desfăşoară astfel de acţiuni.
Cerul şi pământul în cântări răsună
Darul colindului adus de către copii şi tineri a fost însoţit şi de cozonaci, fructe şi dulciuri, dăruite cu dragoste de părinţii copiilor şi profesorii de religie. Gestul copiilor de la Husasău de Criș şi Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea a fost urmat în această perioadă de elevi de la multe unităţi de învăţământ constituiţi în cete de colindători, care au dorit să ne reamintească faptul că în această perioadă ,,Cerul şi pământul în cântări răsună, îngeri şi oameni cântă împreună".
Cu acest prilej, copiii, tinerii și adulții, deopotrivă, aplică lecția milosteniei, omeniei și a respectului, a prețuirii, a credinței și dragostei, având ocazia să constate câtă speranță și mângâiere se pot aduce în astfel de momente de înălțare sufletească.
Bătrânii de la Fundaţia Consistoria ,,Efrem Beniamin" au trăit în această toamnă, clipe speciale de bucurie duhovnicească, avându-i în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Sofronie, episcopul Oradiei, pe mitropolitul Ardealului, Înalt Preasfinţitul Părinte Laurenţiu şi alţi ierahi, care au adus cuvânt de binecuvântare şi mângâiere acestora, dar şi daruri oferite cu generozitate prin intermediul Asociaţiei Filantropia Oradea.
Pr. prof. Florin Negruțiu

Trimite email

miercuri, 19 iunie 2019