Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

A VI-a ediție a proiectului ,,Masa pe roţi” la Oradea

Marți, 22 decembrie

A VI-a ediție a proiectului ,,Masa pe roţi” la Oradea

În pragul marelui praznic al Nașterii Domnului, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, reprezentat de prof. Alin Florin Novac-Iuhas, inspector școlar general și pr. prof. Florin Negruțiu, inspector școlar de specialitate, în parteneriat cu Asociația Femeilor Ortodoxe din Episcopia Oradiei, reprezentată de doamna președinte Viorica Cherteș, Asociația Filantropia Oradea, reprezentată de pr. Laurențiu Lazăr şi Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu" Oradea, reprezentat de pr. prof Radu Rus, directorul liceului şi pr. prof. Dorel Leucea, directorul adjunct al instituţiei, a organizat o nouă acțiune în cadrul programului ,,Masa pe roți".

Aflat la a şasea ediție, programul și-a propus să aducă momente de bucurie celor aflați în situații materiale dificile sau în singurătate, respectiv imobilizați la domiciliu sau internaţi în spitale, prin oferirea unei mese calde. De această dată, beneficiarii au fost membri ai Asociaţiei Handicapaţilor Neuromotor Sever din Oradea, ai Asociației Filantropia și ai Fundației Scleroză Multiplă Bihor, dar şi bolnavi la secţia de oncologie a Spitalului Municipal Oradea.
În acest an (2015), activitatea s-a desfășurat în data de 22 decembrie și a vizat un număr de 75 de persoane. Fiecare persoană a primit o masă caldă și un pachet de sărbători constând în dulciuri oferite prin generozitatea unor sponsori, precum: PRESSTRADE România, cadre didactice, reprezentanţi ai unor instituţii judeţene,  membri ai AFOREO, cu sprijinul Delicios Catering Oradea. Acestea au intrat în posesia beneficiarilor prin intermediul reprezentanților partenerilor și al unui grup de voluntari, profesori de religie şi teologie, care, an de an, sunt alături de campania care se doreşte un act de responsabilizare socială.
Manifestarea s-a dorit a fi şi în anul acesta darul de Crăciun din partea unor oameni cu dragoste de semeni şi prin efortul unor dascăli de vocaţie, mesajul Nașterii Mântuitorului  Iisus Hristos  și ,,colindul sfânt și bun" oferit cu multă bucurie și prețuire demonstrând, ca şi altădată, că Biserica, prin preoți, profesori şi alte categorii profesionale, ştie să răspundă unor nevoi identificate în comunitate și este alături de semenii aflați în suferință.
Pr. prof. Florin Negruțiu

Trimite email

miercuri, 26 iunie 2019