Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Conferința de închidere a proiectului „MIXECO – Mix de economie socială”

Luni, la sediul Fundaţiei AGORA Oradea

Conferința de închidere a proiectului „MIXECO – Mix de economie socială”

Fundaţia AGORA Oradea (cu sediul în județul Bihor, loc. Oradea, Str. Tineretului Nr. 18), în parteneriat cu S.C. EDAVA INNOVATION S.R.L. şi Asociaţia Compas derulează, în perioada 5.01.2015 - 31.12.2015, proiectul „MIXECO - MIX DE ECONOMIE SOCIALĂ", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale", conform contractului de finanţare POSDRU/173/6.1/S/149043.

Proiectul are o valoare totală eligibilă de 2.381.988,00 lei și se implementează în aria interregională Nord Vest - Centru pe parcursul a 12 luni.
Obiectivul general al proiectului este determinat de Dezvoltarea structurilor de economie socială - creşterea capacităţii de gestionare a dificultăţilor cu care se confruntă comunităţile locale din regiunile Nord Vest şi Centru, aport la dezvoltarea durabilă şi creşterea coeziunii sociale
În cadrul proiectului au fost înfiinţate 3 structuri de economie socială şi au fost create 28 noi locuri de muncă, cea mai mare parte pentru persoane din grupurile vulnerabile din grupul ţintă al proiectului. De asemenea, au fost oferite, prin intermediul finanțării, servicii de instruire/formare profesională şi servicii de informare, consiliere/orientare profesională pentru un număr de 172 de persoane selectate în grupul ţintă din cele două regiuni de implementare.
În data de 21 decembrie 2015, la sediul Fundației Agora Oradea, beneficiarul proiectului, a avut loc conferința de închidere a proiectului la care au participat persoane din grupul țintă, reprezentanții tuturor partenerilor și totodată reprezentanți ai unor instituții din Regiunea NV.
În deschiderea conferinței, doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa, reprezentantul beneficiarului, a mulțumit participanților pentru implicarea în proiect și a precizat că acest proiect este un exemplu de urmat deoarece crearea a 28 de locuri de muncă, în condițiile actuale ale pieței muncii este un aspect ce trebuie luat în considerare de către entitățile din România, iar astfel de proiect trebuie să aibă o continuitate.
Doamana David Florina, reprezentantul EDAVA INNOVATION S.R.L. a precizat că proiectul, prin cele 3 structuri de economie socială create, o să aibă o continuitate, iar numărul locurilor de muncă, prin dezvoltarea acestor structuri poate crește, iar în contextul actual acest aspect trebuie urmărit în ceea ce privește piața muncii. Totodată, a subliniat că parteneriatul din acest proiect a reprezentat un pilon important în implementarea acestuia.
Din partea SC SPES INVEST SRL, a luat cuvântul doamna Lucia Ștef care a evidențiat faptul că proiectul, prin implementarea tuturor activităților prevăzute, conform cererii de finanțare, și-a realizat obiectivele stabilite, astfel că indicatorii prevăzuți în cererea de finanțare au fost îndepliniți și totodată a remarcat că urmează o perioadă de sustenabilitate în care activitățile din cadrul proiectului, în conformitate cu cererea de finanțare, vor continua.
În încheierea conferinței, managerul de grup țintă, domnul Casian Butaci, a ținut să mulțumească participanților pentru implicare în acest proiect, a apreciat că acest grup țintă a implicat persoane din medii diferite, categorii sociale diferite și toate aceste persoane au înțeles că participând în cadrul proiectului și beneficiind de activitățile acestuia pot avea un câștig într-o evoluție în plan profesional și personal.
Și pentru că totul s-a derulat înaintea sărbătorilor de iarnă, echipa proiectului a urat participanților Sărbători liniștite și trecerea cu bine în noul an.
(C.M.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conferința de închidere a proiectului „MIXECO – Mix de economie socială”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021