Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Oradea l-a condus, astăzi, pe ziaristul Alexandru Negru

A plecat râzând

Oradea l-a condus, astăzi, pe ziaristul Alexandru Negru

Oradea l-a condus, astăzi (sâmbătă, 26 iulie 2008) pe cel mai popular și mai îndrăgit ziarist pe care l-a avut ziarul „Crișana” și Oradea - Alexandru Negru.
A plecat râzând, așa cum a trăit. Niciodată nu l-am văzut trist. Ca jurist, a făcut mult bine celor săraci care nu aveau bani să se judece prin tribunale.

Aproape 30 de ani a împărțit dreptatea în coloanele ziarului la care a muncit cu atâta drag. Un județ întreg l-a cunoscut și stimat, fiind nelipsit de la „Audiențele Crișanei”, întâlnirile  săptămânale (și nu numai) ale ziariștilor cu cititorii din județ.
Faptele și firea lui prietenoasă l-au înălțat în ochii bihorenilor. Cu vorba lui slobodă și voioșia cucerea pe oricine și deschidea toate ușile. Cine s-ar fi putut supăra pe domnul Negru? Nici chiar cei pe care îi acționa în instanță pentru ca dreptatea să biruie întotdeauna.
Astăzi, l-a condus și l-a plâns Oradea și Poiana, Vașcăul și Șteiul, Beiușul și Sudrigiu... Bihorul, cu toți ai săi, ca pe un Ștefan Vodă Bun și Sfânt!
Împărțind dreptatea cu bunătate și onoare, cu siguranță, a intrat în lumea celor drepți, bine plăcuți lui Dumnezeu.
 Cel care l-a admirat și prețuit atât de mult pentru profesionalism, curaj, demnitate, cinste, onoare și voioșie, îi aduce acum, la despărțire, un profund omagiu.
Ovidiu DAN

Trimite email

sâmbătă, 26 septembrie 2020

Poza zilei

Elena - absolventa de aur a familiei Avram!

Astăzi (joi, 24 septembrie 2020), aveam să-i cunoaștem pe absolvenții de 10 ai Bihorului, care au fost premiați cu diplome și sume de bani, potrivit bunelor rânduieli instituite pentru a stimula competiția și performanța.
Printre cei 19 absolvenți de aur ai Bihorului (cinci absolvenți de liceu și 14 absolvenți de gimnaziu), se numără și Elena Avram, absolventă de 10 a Colegiului  Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea.
Întâmplarea a făcut ca după premiere, să o revăd pe Elena, alături de părinții săi, fericiți, în grădinița de flori a gospodăriei, unde tatăl tocmai și-a propus o ,,ședință foto".
Cum să nu fie fericiți mami și tati cu fetița lor de aur!
(OviDan)