Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Oradea l-a condus, astăzi, pe ziaristul Alexandru Negru

A plecat râzând

Oradea l-a condus, astăzi, pe ziaristul Alexandru Negru

Oradea l-a condus, astăzi (sâmbătă, 26 iulie 2008) pe cel mai popular și mai îndrăgit ziarist pe care l-a avut ziarul „Crișana” și Oradea - Alexandru Negru.
A plecat râzând, așa cum a trăit. Niciodată nu l-am văzut trist. Ca jurist, a făcut mult bine celor săraci care nu aveau bani să se judece prin tribunale.

Aproape 30 de ani a împărțit dreptatea în coloanele ziarului la care a muncit cu atâta drag. Un județ întreg l-a cunoscut și stimat, fiind nelipsit de la „Audiențele Crișanei”, întâlnirile  săptămânale (și nu numai) ale ziariștilor cu cititorii din județ.
Faptele și firea lui prietenoasă l-au înălțat în ochii bihorenilor. Cu vorba lui slobodă și voioșia cucerea pe oricine și deschidea toate ușile. Cine s-ar fi putut supăra pe domnul Negru? Nici chiar cei pe care îi acționa în instanță pentru ca dreptatea să biruie întotdeauna.
Astăzi, l-a condus și l-a plâns Oradea și Poiana, Vașcăul și Șteiul, Beiușul și Sudrigiu... Bihorul, cu toți ai săi, ca pe un Ștefan Vodă Bun și Sfânt!
Împărțind dreptatea cu bunătate și onoare, cu siguranță, a intrat în lumea celor drepți, bine plăcuți lui Dumnezeu.
 Cel care l-a admirat și prețuit atât de mult pentru profesionalism, curaj, demnitate, cinste, onoare și voioșie, îi aduce acum, la despărțire, un profund omagiu.
Ovidiu DAN

Trimite email

miercuri, 11 decembrie 2019