Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Micii ecologiști, la A.P.M.Bihor

De Ziua mondială a apei

Micii ecologiști, la A.P.M.Bihor

Joi, 22 martie, în și de Ziua mondială a apei, a fost “zi de sărbătoare și pentru micii ecologiști, membrii cercului de chimie experimentală “Nymphaea” de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea", după aveam să aflăm de la conducătoarea cercului, distinsa profesoară Voichița Moș.

Ecologiștii, elevi din clasele a VII-a B și a VIII-a A și H (de la Școala cu clasele I-VIII nr. 11), dar nu numai, însoțiți și de profesoarele lor de chimie, Zsejki Lucreția și Eva Molnar, au vizitat laboratorul de analize al Agenției de Protecția Mediului Bihor, unde au fost întâmpinați de ing.Felicia Enache, consilier principal. Chimista Bereczki Eniko le-a explicat cum și în ce împrejurări se face analiza apei, răspunzând totodată întrebărilor elevilor (cel mai curios dovedindu-se David-Ovidiu Oprea, care a asaltat-o cu întrebări, de față fiind și Argentina Selegean și Mercedes Moisi, membri ai echipajului școlii care s-a calificat la etapa județeană a concursului regional “Viață pentru mediu, viață pentru om”).

Cu titlu de noutate, am aflat că în 10 aprilie, A.P.M.Bihor urmează să pună în funcțiune în trei zone ale municipiului Oradea trei stații automate de monitorizare a calității aerului (la sediu, în Episcopia, și în Nufărul). (Ov. D.)

Trimite email

sâmbătă, 6 iunie 2020