Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Copilăria și adolescența și-au dat mâna la C.N. ,,Avram Iancu” Ștei

Cu prilejul sfintelor sărbători

Copilăria și adolescența și-au dat mâna la C.N. ,,Avram Iancu” Ștei

Chiar dacă decembrie nu vine cu flori de gheață la ferestre ieșite parcă din paleta unui pictor, cu ger aspru și cer plumburiu gata-gata să reverse ninsoarea, sărbătorile rămân, conform tradiției, mereu aceleași.

Din an în an, copiii aud din cărți ori din aducerile-aminte ale bunicilor povestea Crăciunului, o poveste pe care o trăim cu toții, la sfârșit de calendar. Și dacă, în noaptea sfântă, cei mici descoperă cadoul visat, pitit sub cetina de brad, cei mari împărtășesc bucuria Nașterii pruncului sfânt în peştera din Viflaim.
Și unii și alții trăiesc bucuria sărbătorilor sfinte care se regăsește în fiecare casă. În aer plutesc miresme de brad învăluite în aromele de nuci și mere ale cozonacilor. Copilăria și adolescența și-au dat mâna la Colegiul Național ,,Avram Iancu" Ștei, cu prilejul sfintelor sărbători. Pentru cel mai frumos praznic din an elevii și profesorii lor au pregătit un program adecvat momentului care avea să umple de bucurie inimile celor prezenți: dl. director, prof. Cristian Andru, dl director adjunct, prof. Emanuel Coroiu, cadre didactice, elevi și părinți. Corul ,,Armonia" și grupul vocal al domnilor profesori deschid programul cu tradiționalele colinde ,,O, ce veste minunata!" și ,,S-a născut Mesia!" reușind să transmită acea stare emoțională, profundă, miraculoasă care ne pătrunde în noaptea sfântă a nașterii Domnului. În acest spirit de sărbătoare, puterea credinței stă în fiecare din noi și se revarsă printr-o bucurie imensă pe care o împărțim cu semenii noștri. Părintele Adrian Suciu avea să vorbească în cuvinte calde despre noaptea sfântă ca despre un simțământ tainic, miraculos care ne apropie de Domnul nostru Iisus Hristos. Corul ,,Armonia" cu colindul ,,Mărire-ntru cele nalte!" și poezia ,,Poveste de Crăciun" (recitatori Anastasia Olenici, cls. a VII-a și Ionuț Gheban, cls. a VIII-a) uimesc prin interpretare. Urmează ,,Evanghelia după Luca" (partea I) cu Giulia Crișan - cls. a V-a și colindul ,,Steaua sus răsare", în interpretarea elevilor clasei IX-a C; ,,Evanghelia după Luca" (partea a II-a) cu Giulia Crișan; ,,Cerul și pământul" - karaoke; poezia ,,În drum spre Betleem" cu Ariana Sere, cls. a IX-a B; sceneta ,,Crăciunul altfel", cls. a XI-a D, sub îndrumarea și coordonarea dnei diriginte Codruța Tulvan. Grupul de colinde care continuă programul se constituie într-un mănunchi de cântări sfinte, tradiționale, trainice; grupul bărbătesc cu două colinde: ,,Trei păstori", ,,La Betleem colo jos"; Mihaela Bogdan (cls. a VII-a), colind tradițional; corul ,,Armonia"- colindul ,,Vă bucurați! " Și în acest an elevii au fost premiați în cadrul concursului ,,Cea mai frumoasă clasa". Același tradițional colind încheie programul spre bucuria și încântarea celor prezenți.
Prof. Petronela Heredea

 

Trimite email

joi, 6 august 2020

Poza zilei

La mulți ani, Alexandru!

Astăzi, joi, 6 august 2020, Alexandru împlinește 8 ani.
La mulți ani, Alexandru!
Poza e făcută într-un loc care îți va stârni amintiri frumoase, cu siguranță.
Noi, toți, te iubim și te îmbrățișăm de la distanță...
de la mii de kilometri, de peste mări și țări!