Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Porni Luceafărul...(II)

La 166 de ani de la nașterea poetului nepereche al literaturii române

Porni Luceafărul...(II)

În fiecare an calendarul cultural al poporului român debutează cu 15 ianuarie - zi unică pentru literatura română dedicată celui mai mare poet al literaturii noastre, Mihai Eminescu.

Din patriotism și din atașament față de adevăratele valori, din respect pentru cei care au contribuit la edificiul culturii românești, dar și la prestigiul acestui popor, elevii Colegiului Național „Iosif Vulcan" Oradea l-au omagiat pe cel care a fost ,,Luceafărul poeziei românești".
Personalitatea și creațiile semnificative ale lui Mihai Eminescu au fost evidențiate prin intermediul unei prezentări PowerPoint realizate de un grup de elevi din clasele a IX-a C și a IX-a A, coordonați de prof. Meda Chetrone, Margareta Negruț și Rodica Pop.
Creația artistică a fost ilustrată prin cele mai semnificative texte ale poetului, recitate succesiv în lb. română și lb. spaniolă. De asemenea, două dintre cele mai reprezentative creații, Mai am un singur dor, Pe lângă plopii fără soț, au fost interpretate muzical, fiind reflectată legătura indestructibilă dintre arte.
Activitatea a inclus și un moment muzical coordonat de prof. Alina Vidican, prin care s-a ilustrat curentul romantic.
Omagiul s-a încheiat cu odă adusă lui Mihai Eminescu pe versurile poetului Grigore Vieru, interpretată de corul colegiului național.
La succesul activității au contribuit toate cadrele didactice ale catedrei de lb. română: prof Martin Simona, Krenek Claudia, Ungur Rodica, Urs Lidia și Vaida Cristina, alături de conducerea colegiului, director, prof. Teușdea Alexandrina, director adjunct, prof. Szecsanszki Eniko și consilierul educativ prof. Neșiu Sânziana. (C.M.)

Trimite email

duminic, 18 august 2019