Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Eminescu a fost omagiat prin activități speciale

La Școala Gimnazială Internațională Agora

Eminescu a fost omagiat prin activități speciale

Elevii Școlii Gimnaziale Internaționale Agora, sub influența permanentă a activităților extracurriculare remarcabile, au omagiat poetul nepereche al literaturii române, Mihai Eminescu, prin activități speciale, desfășurate pe clase.

În deschidere, doamna prof. de limba română Drugaș Daniela, asistată de d-nele înv. prof. David Anamaria și Balogh Denisa, a prezentat, în PowerPoint, elevilor din clasele a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a și a VI-a, un film documentar despre viața și creația literară a poetului. Elevii au citit în fața colegilor strofe din lirica eminesciană, precum: ,,Luceafărul", ,,Dintre sute de catarge", ,,Și dacă", ,,Somnoroase păsărele"... precum și varianta în limba engleză a poeziei ,,La steaua".
Evaluarea activității s-a realizat, într-o primă fază, oral, prin răspunsuri la întrebările adresate de către profesorul coordonator, iar în faza a doua prin completarea unui chestionar (și rebus), pe baza materialului prezentat. La finalul activității toți copiii au fost recompensați cu diplome de merit.
 În paralel, la clasa pregătitoare și clasa I, sub îndrumarea d-nelor prof. Miere Crina și Balaj Diana, copiii s-au jucat cu versurile eminesciene ale poeziei ,,Somnoroase păsărele", alegând cuvintele potrivite care lipseau dintr-un vers lecturat în prealabil de doamnele profesoare. Copilăria lui Eminescu a fost ,,tradusă" pe limba lor, la nivelul lor de înțelegere, iar ei au reprezentat prin desene, așa cum s-au priceput, natura și universul copilăriei poetului, în viziunea lor, potrivit imaginației și predispozițiilor.
Consilier educativ,
prof. Pașca Laura
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Eminescu a fost omagiat prin activități speciale.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019