Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De la “Memoria Holocaustului” la… ștrandul “Apollo” din Băile Felix

Miercuri, schimbare de registru

De la “Memoria Holocaustului” la… ștrandul “Apollo” din Băile Felix

Începând de luni, elevi gimnaziști și liceeni din toată țara, s-au întâlnit la Oradea, la cea de-a doua ediție a concursului național “Memoria Holocaustului”.
Într-un articol anterior, v-am relatat despre primele două zile ale concursului (luni și marți), deschiderea, la Filarmonica de Stat, urmată de o vizită la sinagogă, iar marți, proba scrisă și proba practică.
Astăzi, organizatorii locali (Inspectoratul Școlar al județului Bihor ) le-au programat câteva ore de relaxare și baie la Ștrandul “Apollo” din Băile Felix.

Dorind să-i vedem cum se distrează, ne-am înființat și noi la “Apollo”, unde am reușit să dăm de concurenți din Oradea și Dâmbovița, trei fetițe care s-au împrietenit, de alții și alții, din Constanța și Vâlcea. I-am cunoscut pe Naomi și Oxana, Andreea și Alexandra, din Sibiu (de la Lic. Teoretic “Constantin Noica” și Școala nr. 18 din Sibiu, însoțite de prof. Alexandra Copăla), Mădălina și Cristina, din Teleorman (de la  Lic. T. “Marin Preda” din Turnu Măgurele), Diana, Cătălin, Andrei și Mihai, din județul Cluj (de la C.N. “Emil Racoviță” și Școala “Iuliu Hațieganu”, însoțiți de prof. Camilia Zanc, cu “i”, nu cu “e”), Bianca, Mădălina Miu, Mădălina B. și Alina, din București (de la C.N. “Gheorghe Șincai” și Școala nr. 70, însoțite de prof. Stela Popovici), Simona-Nicoleta, Cristian-Iulian, Alexandru-George și Andrei-Alexandr - fără “u”, din județul Iași (de la Lic. T. “Miron Costin” și C.N. “M. Sadoveanu”, însoțiți de prof. Antoniu Martinaș), Ștefan, Delia, Eliza și Alex, din județul Botoșani (de la C.N. “Mihai Eminescu”, însoțiți de prof. Loredana Ciobanu), Ionela, Delia, Mihaela și Ana, din Neamț (de la C.N. ”Roman Vodă”, din Roman și Liceul de Artă “Victor Brauner”, din Piatra Neamț, însoțiți de prof. Sonia Iacoban).
Cu toții erau pașnici și prietenoși, încântați de priveliște și apă.
 Joi, premierea câștigătorilor
Mâine, va avea loc premierea câștigătorilor (la Colegiul Național "Mihai Eminescu"), după care se vor reîntoarce în … “patrie”, mai bogați sufletește și cu câteva adrese de e-mail în plus, gata să povestească familiei, colegilor și prietenilor cum arată Oradea, străbătută de Crișul (cel) Repede, cum e apa și atmosfera la Băile Felix, și să le arate o tolbă întreagă de poze!
(Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: De la “Memoria Holocaustului” la… ștrandul “Apollo” din Băile Felix.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 16 iunie 2019