Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Instituţia Prefectului judeţului Bihor s-a situat pe un loc fruntaş

În 2015,

Instituţia Prefectului judeţului Bihor s-a situat pe un loc fruntaş

Conform situației întocmite de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic privind respectarea prevederilor Legii nr. 544/2001 și a altor acte normative (categorii de informații publice afișate din oficiu) la nivelul prefecturilor, vă facem cunoscut faptul că, Instituţia Prefectului judeţului Bihor se situează pe un loc fruntaş.

Astfel, Instituţia Prefectului judeţului Bihor, alături de alte 5 prefecturi (Brăila, Teleorman, Vrancea, Bistrița Năsăud și Mehedinți) este cea care a afişat, din oficiu, pe site-ul instituţiei, cele mai multe informaţii publice prevăzute de Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.
La sfârșitul anului 2015 (conform aceleiaşi situaţii) mai bine de jumătate dintre prefecturi nu au afișat în spațiul public documente/informaţii publice referitoare la Bugetul instituţiei pe anul în curs sau Bilanțul contabil din 2014.
Această analiză a identificat  și bune practici de implicare și consultare a cetățenilor, demers care face parte conform legislaţiei din funcţionarea instituţiilor publice.
Monitorizarea integrală poate fi accesată aici: https://goo.gl/uvnQ7U
Claudia Timofte,
Cancelaria Prefectului judeţului Bihor

Trimite email

marţi, 7 aprilie 2020