Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Elevii Școlii din Haieu au încins Hora Unirii în curte

Vineri,

Elevii Școlii din Haieu au încins Hora Unirii în curte

Ieri (vineri, 22 ianuarie 2016), la Școala Gimnazială ,,1 Mai" din Haieu, s-a jucat Hora Unirii în curte.

După proiectul derulat în săptămâna Eminescu, în perioada 18-22 ianuarie, s-a derulat un altul dedicat Unirii Principatelor.
Proiectul educativ coordonat de prof. Angelica Ciorba a culminat vineri cu un moment aniversar închinat actului istoric de la 24 ianuarie 1859 - ,,primul test reușit al democrației românești", cum ar spune lector univ. dr. Radu Românașu.
Derulat la nivelul întregii școli, proiectul a cuprins toți elevii și profesorii, dar și cadre didactice de la școala coordonatoare: Mirela Ilea, Claudia Ruțaș, Viorica Marc-Bulzan, Elena Știubea, Cristina Moldovan, Adina Vâlceanu, Georgeta Dărăban, Radu Mitra, Nicolae Pintea, Valentin Bot, Domnica Pantea (director al școlii coordonatoare), Laura Pintea (director adjunct), Loredana Pantea, psiholog Ramona Bocșan și Ana Daniela Horn.
,,În cadrul proiectului, elevii au avut ocazia să-ți îmbogățească cunoștințele istorice și să-și dezvolte sentimentul patriotic prin memorarea unor versuri patriotice, prin desen, filme și prin susținerea unor referate cu conținut istoric", ne-a spus coordonatorul de proiect.
La acțiunea de vineri a participat și doamna director Domnica Pantea, împreună cu psihologul Ramona Bocșan, care au fost primite cu pâine și sare la... Unirea Principatelor Române. După momentul aniversar, s-a ieșit în curte, unde s-a cântat și s-a jucat Hora Unirii. Câțiva profesori și elevi au fost îmbrăcați în costume populare tradiționale, scoase la lumină de doamna învățătoare Viorica Marc-Bulzan din lada sa cu comori nestemate.
Prof. Mirela Ilea & Angelica Ciorba
P.S. Pentru mai multe poze (33 de poze), accesați Galeria foto: Elevii Școlii din Haieu au încins Hora Unirii în curte.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021