Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Dascălii și elevii Lic. ,,Lucian Blaga” au celebrat 166 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Interviu, moment muzical special, recital...

Dascălii și elevii Lic. ,,Lucian Blaga” au celebrat 166 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Dascălii și elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga" Oradea au celebrat 166 de ani de la nașterea celui care ne definește spiritualitatea poate mai elocvent decât orice altă personalitate românească: Mihai Eminescu.

Elevul Derecichei Claudiu din clasa a XI-a A a realizat o prezentare în Prezi, în care a evocat spațiul natal, mediul familial și cel al formării intelectuale a lui Mihai Eminescu.
Coordonați de prof. de limba și literatura română Creț Claudia, elevii clasei a XII-a B au realizat un interviu în cadrul căruia au fost adresate întrebări dascălilor și colegilor din școală despre personalitatea eminesciană. Astfel, dascălii de matematică, limba engleză și educație fizică au rememorat vremea adolescenței în care descopereau frumusețea versului eminescian. Acest interviu a fost filmat și prezentat în cadrul activității din 14.01.2016.
Ca un omagiu adus marelui scriitor, d-na prof. Șandor Ioana (educație muzicală) împreună cu elevele claselor a XI-a B și a XII-a B au pregătit un moment muzical special.
La finalul activității, d-nul prof. Hora Ioan ne-a încântat cu recitarea a numeroase poezii din opera poetului nepereche. (C.C.)

Trimite email

vineri, 14 august 2020