Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Bucuria reîntâlnirii în vatra satului

De Zilele comunei Borș

Bucuria reîntâlnirii în vatra satului

A intrat în tradiția locului ca în ultimele zile de sâmbătă și duminică din luna iulie, fiii comunei Borș să se reîntâlnească în vatra satelor pentru o sărbătoare câmpenească.

 La ceas de sărbătoare, locuitorii satelor Borș, Santău Mare, Santău Mic și Sîntion, i-au avut alături pe cei dragi, rudenii, prieteni și vecini. Din respect pentru distinsul primar, Batori Geza, sâmbătă (26 iulie 2008), la deschiderea manifestărilor, au participat senatorul Pete Ștefan, deputatul Lakatos Petru și secretarul de stat Derzsi Akos. Primarul și-a exprimat bucuria reîntâlnirii la cea de-a XI-a ediție a Zilelor comunei și mulțumirea că fiii satelor nu-și uită locul natal, portul, obiceiurile și tradițiile. Distinșii invitați au apreciat buna organizare și a felicitat conducerea Primăriei Borș și Consiliul local pentru inițiativă și reușită.
Artiști locali și invitați din România și Ungaria
În cele două zile, pe scena serbărilor au urcat soliști și formații  de toate genurile din comună și satele învecinate, din Oradea, Odorheiu Secuiesc și din Ungaria. Onoarea de a deschide manifestările au avut-o majoretele formației „Margareta”, din Sîntion. Au urmat: păpușarii Tetrului „Matyi”, din Oradea, trupele orădene „Get Lost” și „Original”, Tini Dance – Borș, Mohacsi Brigitta, Tini Dance Center și formația B 612 – Săcuieni, Kati & Milan, din Odorheiu Secuiesc și Anita – Fresh, din Ungaria (care a încheiat plutonul artiștilor care au evoluat în după-amiaza zilei de sâmbătă).
Programul zilei de duminică a fost deschis de păpușarii Teatrului ”Arcadia”, din Oradea, urmați de dansatori ai unor formații folclorice locale. Copiii au avut bucuria de a participa la un concurs de frumusețe (cu protagoniști de vârsta lor).   
Au fost primiți apoi cu multă căldură membrii trupei Control Dance Group, din Săcuieni, majoretele formației „Margareta”, din Sîntion, R-GO și GIDAK, din Ungaria, și frumoasele manechine în prezentarea costumelor de baie. Manifestările s-au încheiat cu foc de artificii și concertul formației Amazon Asz.
Pe tot parcursul serbărilor, amatorii de distracții s-au putut delecta în parcul de distracții, amplasat în apropierea terenului de sport unde s-au desfășurat manifestările.
Potrivit estimărilor făcute de domnul primar, Batori Geza, la Zilele comunei Borș, au participat circa 5.000 de suflete, zilnic, din comună și localitățile învecinate, pe o rază de aproximativ 15 kilometri, între care mulți tineri.
(Zsuzsa & Ovi)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Bucuria reîntâlnirii în vatra satului.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021