Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Pe podium au urcat gimnaziștii din Brașov, București și Dolj, precum și liceenii din Cluj, Bihor și Neamț

Concursul național „Memoria Holocaustului”, ediția a II-a, la final

Pe podium au urcat gimnaziștii din Brașov, București și Dolj, precum și liceenii din Cluj, Bihor și Neamț

Sala festivă a Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Oradea a găzduit, astăzi (joi, 31 iulie 2008), festivitatea de premiere a celei de-a II-a ediții a concursului național “Memoria Holocaustului”, competiție la care au participat 29 de echipaje de gimnaziști și 35 de echipaje de liceeni, în total 128 de concurenți, câte doi în fiecare echipaj.

“După o prestație deosebită”, așa după cum a apreciat generalul Inspectoratului Școlar al județului Bihor, profesor Ioan Șereș, în deschiderea festivității, premii pe măsură. Pe lângă premiile substanțiale în bani acordate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului (320 de lei - premiul I, 215 – premiul II și 160 – premiul III), mențiuni și premii speciale (diplome și cărți), au mai acordat premii (în cărți și albume) reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al județului Bihor, Muzeului Holocaustului din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj (gazda primei ediții a concursului), Comunității evreiești din Oradea, Muzeului Þării Crișurilor Oradea și Facultății de Istorie a Universității din Oradea (prodecanul Sorin Șipoș a înmânat și un plic cu bani). Mențiuni și premii speciale au ajuns să primească aproape toate echipajele, pe podiumul de premiere au urcat însă doar șase echipaje, reprezentând cinci județe (Brașov, Dolj, Cluj, Bihor și Neamț) și municipiul București.
La gimnaziu, locul I a fost adjudecat de reprezentanții județului Brașov, Iulia Buzdugan și Cosmin Tache, de la Școala cu clasele I-VIII din orașul Ghimbav. Pe locul al doilea s-au situat bucureștenii de la Școala cu clasele I-VIII nr. 70, Mădălina Bârhoată și Bianca Dumitru, iar pe locul al treilea s-au clasat reprezentanții județului Dolj, Gabriel Goga și David Staicu, de la Grupul Școlar “Ilie Murgulescu”, din Craiova.
La liceu, configurația clasamentului arată astfel: în frunte s-au situat clujenii de la Colegiul Național “Emil Racoviță”, Diana-Florina Haliță și Flavian Cătălin Pah. Pe treapta a doua îi găsim pe reprezentanții titratului Colegiu Național “Emanuil Gojdu”, din Oradea, județul Bihor, Vlad Muscă și Paula Pîrcălab. Treapta a treia este ocupată de Ionela Samoilă și Delia Dârlea, de la Colegiul Național “Roman Vodă”, din orașul Roman, județul Neamț.
Inspectoratul Școlar al județului Bihor, în calitate de organizator local principal al celei de-a doua ediții a concursului național “Memoria Holocaustului”,  a acordat diplome colaboratorilor și partenerilor și a adresat mulțumiri sponsorilor. Pentru reușita concursului, au primit felicitări din partea generalului Ioan Șereș inspectorii de specialitate Florin Negruțiu și Elisaveta Roșu, omniprezenți și devotați cauzei. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Pe podium au urcat gimnaziștii din Brașov, București și Dolj, precum și liceenii din Cluj, Bihor și Neamț.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 20 iunie 2019