Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Au fost premiați cei mai buni sportivi pe 2015 ai clubului UAMT Agora

Vineri, la Universitatea Agora

Au fost premiați cei mai buni sportivi pe 2015 ai clubului UAMT Agora

Vineri, 29 ianuarie 2016, la sala festivă a Universității Agora a avut loc premierea sportivilor SKT UAMT Agora care au obținut cele mai bune rezultate în anul 2015.

Rezultatele au fost prezentate de dl ing. Mircea Raul Tudorică, cel care, împreună cu Bernath Csaba și Melania Câmpan, se ocupă de pregătirea sportivilor de la clubul UAMT Agora Oradea.
În cele ce urmează, vă spicuim din discursul dlui ing. Mircea Raul Tudorică.   
,,Nu putem decât să ne bucurăm de o prezență atât de numeroasă la Gala premiilor C.S. U.A.M.T Universitatea Agora Oradea, precum și de faptul că avem ce rezultate să premiem.
Comparativ cu anii anteriori ne bucurăm de niște rezultate foarte bune: 6 medalii de aur, 11 de argint și 8 de bronz la întrecerile naționale; la Campionatele Europene 4 medalii de aur și 2 de argint, respectiv 3 medalii de aur, 3 de argint și 1 de bronz la Campionatul Mondial desfășurat la Belgrad, la finele anului trecut.
Față de anii anteriori, dorim să aducem în atenția dvs. noua generație de sportivi, participanți doar în cadrul campionatelor cu caracter zonal.
Diplome pentru sportivii mici: 1.Riccio Alessandro 2.Riccio Francesco 3.Riccio Giorgio 4.Petrișor Nicolas 5.Alex Mesaroș 6.Bondici Paul 7.Maszgras Briana 8.Alexandru Țicărat 9.Robert Balajti (12-13; 152) 10.Darius Maszgras (9 - 11; 140) 11.Patrik Rubint (9 - 11; 140) 12.Bădărău David (9 - 11; 140) 13.Hodi Dragoș (12-13; 152) 14.Darius Karacson (7-8; 128) 15.Mark Karacson (7-8; 128) 16.Nistor Xaver (7-8; 128) 17. Cighir Raul (12-13; 152) 18. Gîtlan Sandu (12-13; 152).
Aducem mulțumiri redactorilor trusturilor de presă, care sunt mereu alături de noi și ne evidențiază rezultatele obținute în activitatea competițională, atât în presa scrisă, cât și prin intermediul internetului, emisiuni televizate și radio (Popa Lucian - arenabihoreana.ro, Teodor Biriș - Jurnalul Bihorean, Dan Ille - OradeaBestPhoto.ro, Horia Buz și Sorin Ilisie - Crișana, Florin Mihalca - Bihoreanul, Nicolae Mihalcea - Emisiunea ,,Divizia Locală", Szántó Sándor - Russmedia Press).
Toți sportivii care urmează să fie premiați fac parte din lotul de performanță intern al clubului, depunând eforturi considerabile în sala de antrenament pentru a-și câștiga un loc cât mai bun în ierarhia acestui clasament.
Loc 12. Olariu Răzvan - participant la campionatele naționale de stil desfășurate la Galați
Loc 11. Tăuțan Ionuț - participant la campionatele naționale de stil desfășurate la Galați
Loc 10. Iancu Raul - participant la campionatele naționale de stil desfășurate la Galați
Loc 9. Doblea Raul - locul III la CN Tradițional - Memorial Pavel Vancea, la kata echipe
Loc 8. Tauțan Andrei - medaliat cu aur în cadrul CN Traditional Oradea, la kumite echipe
Loc 7. Kiraly Mark - medaliat cu argint și bronz în cadrul întrecerilor naționale din Oradea și Izvorani
Loc 6. Ristea George - meladiat cu bronz la proba de fukugo individual la CN Traditional, precum și medalii naționale la probele de kata și kumite echipe.
Continuarea clasamentului va avea loc după ce aducem mulțumiri părinților pentru încrederea acordată, nenumăratelor personalități din lumea sportului care au susținut ceea ce înseamnă Karate Tradițional, precum și sponsorilor pentru sprijinul acordat în mod sincer și onest.
În acest sens, mulțumim: domnului Mișu-Jan Manolescu - Universitatea Agora Oradea, doamnei Adriana Manolescu - Universitatea Agora Oradea, domnului Stanciu Horia Andrian - U.A.M.T Oradea S.A., domnului Romulus Gabor - S.C Depozitul de Tricouri S.R.L., domnului Botez Ștefan - S.C FIDELITAS COM S.R.L., domnului Korodi Iosif - inspector D.J.S.T., doamnei Andreea Ganea - președinte King-do LIONS Oradea, domnului Romeo Tulkos Emeric - vicepreședinte al F.R.S.M.C., domnului Mircea Muntean - președintele F.R.S.M.C., precum și doamnei dr. Tudorică Elena Coca.
Primele cinci locuri sunt ocupate de sportivi care și-au adus considerabil contribuția la rezultatele naționale, europene și mondiale ale clubului.
Locul 5.Luca Darius - medaliat cu bronz la kumite individual la CN Fudokan de la Galați, dar și argint cu echipa României la Campionatul European din Napoli
Locul 4.Hava Antonio - vicecapion național la kumite individual CN Fudokan de la Galați, respectiv medaliat cu aur la proba de kumite echipe la Campionatul Mondial Fudokan desfășurat la Belgrad.     
Locul 3. Kalman Szabolcs - sportiv în lotul României de Karate Tradițional (junior); loc. IV - kata individual - CN Fudokan Izvorani; loc. II - kata individual - CN Traditional Oradea - Memorial Pavel Vancea; loc. II - fuku-go individual - CN Tradițional Oradea - Memorial Pavel Vancea; medalii de argint și de bronz la probele de echipe la campionatele naționale, participant la CM de karate Fudokan la probele de kata și fuku-go individual
Locul 2. BOTEZ ROBERT DINER - campion mondial în Serbia cu echipa României de kumite, precum și vicecampion național la Oradea
Locul 1 și titlul de SPORTIVUL ANULUI se acordă domnului LUCA ANDREI GEORGE -  campion mondial la proba de kumite echipe; vicecampion mondial la probele individuale de kumite și fuku-go, medaliat cu bronz la kata individual în cadrul aceluiași eveniment; dublu campion european la probele de kumite, atât individual, cât și cu echipa României, ocupantul  poziției secunde la proba de fuku-go individual (locul II); multiplu campion național la toate probele individuale: kata, kumite, fuku-go; precum și medaliat la probele de echipă în cadrul campionatelor naționale".
Felicitări karatiștilor agoriști, antrenorilor și susținătorilor, iar în 2016 le urăm să-și dubleze numărul medaliilor!
(C.M.)
P.S. Pentru mai multe poze (46 de poze), accesați Galeria foto: Au fost premiați cei mai buni sportivi pe 2015 ai clubului UAMT Agora.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021