Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Studiu fără frontiere

De la Liceul Tehnologic Nr.1 Cadea

Studiu fără frontiere

Conform Dicționarul Explicativ al limbii române, cuvântul frontieră se definește a fi o linie naturală sau convențională, care delimitează teritoriul unui stat de teritoriile altor state sau întinderi de ape, care nu fac parte din teritoriul său.

Proiectul educațional „Külhoni magyar szakközépes gyakornoki program" a dat oportunitatea Liceului Tehnologic Nr. 1 Cadea și Liceului Agricol Topolya din Serbia, de a lua parte la un stagiu de pregătire practică în domeniul mecanicii, desfășurat la Liceul Agricol Jánoshalm  din Ungaria.
Programul a fost finanțat de compania Bethlen Gábor Zrt. iar durata de studiu s-a derulat pe tot parcursul lunii lui Cuptor (iulie) 2015.
Liceul nostru a fost reprezentat de domnul profesor Fodor Sándor, alături de elevii dumnealui: Bancsik Ákos - clasa a XI-a C, Buzás Dávid, Dienes Ákos, Kiss Sándor, respectiv Mészáros Roland din clasa a IX-a B, care, toți împreună au demonstrat că barierele teritoriale nu reprezintă un impediment atâta vreme cât țelurile sunt aceleași.
La începutul programului, elevii domnului profesor Fodor Sándor au fost instruiți și li s-au prezentat normele de protecție a muncii, după care instruirea practică s-a realizat cu succes fără niciun fel de incidente.
Stagiul de practică a cuprins următoarele teme: Prelucrarea metalelor, Motoare, Repararea utilajelor și a agregatelor, Întreținerea și verificarea utilajelor, Agregate agricole.
Proverbul românesc ,,După muncă și răsplată!" s-a adeverit și în acest caz, deoarece, la finalul zilei de instruire elevii au putut profita de atracțiile turistice din zonă, precum și de desfătarea dulce a verii - ștrandul.
La finalul instruirii practice, fiecare elev în parte a primit o adeverință ce atestă participarea la aceste stagii de practică.
Dorim să mulțumim și pe această cale companiei Bethlen Gábor Zrt. pentru oportunitatea de a lua parte în program, pentru că am învățat fără bariere, pentru că ne-am dezvoltat abilitățile practice și pentru cooperarea reușită.
Domnului profesor Fodor Sándor, îi dorim mult succes în continuare și cât mai multe realizări de acest gen.
Felicitări, domnule profesor!
Prof. Ioana Vana & Molnar Mihai
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Studiu fără frontiere.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.