Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Zilele comunei Cetariu

Astăzi și mâine,

Zilele comunei Cetariu

Primăria comunei Cetariu (primar, Vitalyos Barna) și Consiliul local organizează, astăzi și mâine (sâmbătă și duminică) „Zilele comunei Cetariu”, o sărbătoare a tuturor locuitorilor comunei din cele patru sate (Cetariu, Șișterea, Șușturogi și Tăutelec) și două cătune (Fertișag și Peștea).

Sâmbătă (2 august)
10.00-17.00 – meciuri de fotbal
18.00 – comunicarea rezultatelor obținute în cadrul regalului fotbalistic
18.40 – un moment artistic realizat de elevi ai școlii din localitate
18.55 – o reprezentație a formației de majorete „Sun Saine”
19.05 – moment artistic, cu grupul „Acrocap”
20.00 – recital al formației „Amazon Asz”
21.00 – muzică folk, cu „Csocsesz” (din Ungaria)
21.50 - discotecă în aer liber.
 Duminică (3 august)
8.30-17.00 – concursul atelajelor (concursuri de obstacole și vânătoresc, concursul cailor, paradă, concursul forjorilor potcovari, decernarea premiilor)
17.00 – moment folcloric, cu formația de dansuri populare din Uileacu de Beiuș
19.00 – serată de umor cu Ihoș (din Ungaria)
20.00 – Mario și acordeonul său fermecat (recital de cântece îndrăgite)
20.40 – concert în aer liber, cu Fiesta
21.30 – discotecă în aer liber (până la ora 5.00)
24.00 – foc de artificii.
Direcția Agricolă, serviciul de consultanță Oradea și filiala din Cetariu vor organiza (în cele două zile) un pavilion cu expoziții, materiale de propagandă din domeniul agriculturii (pliante, reviste, cărți...). Meșterii populari se vor arăta și ei cu produsele lor. Pe parcursul celor două zile, va funcționa și un parc cu jocuri distractive, spre bucuria copiilor, și nu numai.

Trimite email

miercuri, 12 mai 2021