Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cine seamănă vânt culege furtună

30 ianuarie - Ziua internațională a nonviolenței în școală

Cine seamănă vânt culege furtună

Violența! O întâlnim peste tot, pe stradă, la televizor, în ziare, la școală, în magazine, de multe ori acasă și începem să credem că face parte din existența noastră, deci trebuie să o tolerăm. FALS!

Trăim într-o lume în care agresivitatea, violența și ignoranța sunt întâlnite la tot pasul. Ne familiarizăm parcă pe zi ce trece mai mult cu acestea, uitând că fiecare individ în parte, este unic, fără tipar ori șablon și irepetabil.
În data de 30 ianuarie a fiecărui an, se sărbătorește Ziua internațională a nonviolenței în școală, ocazie cu care și elevii Liceului Tehnologic Nr. 1, Cadea, alături de diriginții lor au pregătit afișe viu colorate, prin intermediul cărora și-au manifestat protestul împotriva violenței. Desenele foarte sugestive, imaginile, precum și mesajele pe care elevii noștri le-au realizat, au fost pe cât de creative, pe atât de emoționante.
Această inițiativă a avut la bază proverbul biblic: Cine seamănă vânt culege furtună, dorind să-i conștientizăm pe elevii noștri de consecințele nefaste al oricărui tip de violență. Ne dorim să devină un obicei ca în fiecare an, pe data de 30 ianuarie, la liceul nostru, să sărbătorim Ziua Nonviolenței, cu gândul de a îndepărta acest copil de suflet al pasivității - violența, din viețile elevilor noștri.
Cu mulțumire pentru fiecare diriginte implicat,
Prof. ing. Molnar Mihai & prof. Ioana Vana
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cine seamănă vânt culege furtună.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 august 2020