Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cu mâncare la Azilul de noapte

Elevi de la Şcoala Gimnazială ,,Ioan Slavici” Oradea

Cu mâncare la Azilul de noapte

,,Existăm vremelnic prin ceea ce luăm din jur, dar vom trăi veşnic prin ceea ce dăruim" (Douglas M.Lawson).

Elevii Şcolii Gimnaziale ,,Ioan Slavici" Oradea au înţeles acest lucru, de aceea au decis să trăiască dăruindu-se, împlinind astfel Legea lui Dumnezeu care cere omului să-şi iubească semenul ca pe el însuşi.
Marţi 2 februarie 2016, un număr de 15 elevi din clasele VI-VIII de la şcoala noastră, împreună cu doamna profesor Dascălu Lenuţa-Amalia, au convertit în faptă credinţa şi iubirea lor de Dumnezeu; astfel, la ora 18, aceştia şi-au făcut intrarea la Azilul de noapte (din Str. Gutemberg Nr.8 Oradea), unde au distribuit mâncare la un număr de 85 de persoane care se aflau găzduite fie în regim permanent, fie temporar. De apreciat faptul că elevii au găsit cuvinte de mângâiere şi îmbărbătare, s-au jucat cu copiii din familiile găzduite în casele modulare, asigurându-i de prietenia lor.
Interesante au fost discuţiile cu persoanele tinere aflate în găzduire temporară la azil. Prin atitudinea şi dragostea lor empatică, elevii le-au insuflat celor de acolo, speranţă, făcându-i să înţeleagă că au valoare şi potenţial pentru reinserţia lor socială şi comunitară. Unii tineri din azil au simţit nevoia să-şi depene povestea vieţii, eliberându-se parcă de o povară şi fericiţi că cineva îi ascultă... Se putea vedea pe faţa lor o brumă de satisfacţie pentru răbdarea şi poate chiar interesul cu care au fost ascultaţi. Aşadar, timpul petrecut împreună nu s-a rezumat doar la o simplă intrare în locaţie şi înmânarea unor caserole cu mâncare. Acest timp a fost valorificat în mod înţelept şi eficient, cu beneficii imediate şi chiar veşnice, după cum spunea şi D.M.Lawson: ,,Existăm vremelnic prin ceea ce luăm din jur, dar vom trăi veşnic prin ceea ce dăruim". Pe un fond muzical realizat în surdină, de către o parte din vizitatori, ceilalţi au întreţinut dialoguri interesante cu gazdele, încercând să-i motiveze pentru o trăire demnă, într-o societate care iată, ziceau ei, ,,nu vă este ostilă". Aceste discuţii a creat tuturor o stare de bine şi confort spiritual.
Acţiunea s-a încheiat cu strângeri de mână şi cu invitaţie pentru o cât mai recentă vizită.
Prof. Dascălu Lenuţa-Amalia

Trimite email

joi, 22 august 2019