Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 noiembrie 2020
1.*Un autobuz vechi, transformat într-o sală de clasă modernă pentru copiii dintr-un sat. Proiectul a fost sprijinit de peste 1.000 de voluntari, printre care și Simona Halep
.....
O sală de clasă modernă și inedită a fost amenajată pentru elevii din satul Augustin din Brașov într-un autobuz scos din circulaţie, în cadrul unui proiect realizat de Asociația Zi de Bine, împreună cu Natalia Ginghina și Adrian Secal, profesori în programul Teach for Romania, care au pornit campania de strângere de fonduri pentru proiectul EduBuzz, potrivit brasovmetropolitan.ro.

2.*Tiina Peterson, expert în educație timpurie al Ministerului Educației din Estonia: Noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta / Încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate
.....
Pentru că educația timpurie este obligatorie, ,,noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta”, a declarat Tiina Peterson, expert șef al departamentului de educație primară și generală din Ministerul Educației, din Estonia. Aceasta a fost invitată la conferința online SuperTeach de sâmbătâ, 14 noiembrie, Revoluția mentalității în educație – Educație timpurie. Tiina Peterson a spus că strategia estonă pentru educație timpurie a început cu formarea profesorilor și ,,încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate”...

3.* Educația în Marea Britanie: O privire asupra relației dintre educație și comunitate
.....
Gândindu-mă la care a fost cel mai important aspect al vieţii noastre ȋn străinătate pȃnă ȋn acest moment, mi-am dat seama că educația copilului nostru este răspunsul.
Noi ne-am mutat în Marea Britanie când Irina avea 1 an și 10 luni. Două precizări se impun de la început. Prima este aceea că situația noastră era diferită de a unui emigrant tânăr profesionist care se mută într-o țară străină și care nu are copii; odată ce ai copii, componentele de integrare, socializare și trai devin mai relevante decât cele strict profesionale. Cel puțin, așa a fost pentru mine.
De asemenea, când mă refer la educație, vorbesc despre sensul holistic și comprehensiv al conceptului de educație; voi aborda, astfel, educația nu doar în sensul strict al instituțiilor care oferă aceste servicii, ci și al modului în care un copil se formează prin interacțiunea cu instituțiile culturale, și anume familia și comunitatea...

Rezultate la Olimpiada de Industrie alimentară

Olimpicii noștri

Rezultate la Olimpiada de Industrie alimentară

Arta profesorului este aceea de a sprijini descoperirea. (Mark Van Doren)

Bucuria unui profesor se valorifică și prin rezultatele remarcabile ale propriilor elevi, în afara școlii, atât la concursuri, cât și la olimpiade.
În ceea ce privește anul școlar 2014-2015, acesta a fost plin de reușite și realizări dragi. Profesorii de la aria curriculară Tehnologii, catedra de Industrie alimentară a liceului nostru, se pot mândri cu rezultate de luat în considerare. Astfel, doamna profesoară Lazar Gabriella și domnul profesor Molnar Mihai au pregătit și îndrumat două eleve din clasa a XII-a A, profil: Resurse naturale și Protecția mediului, calificarea: Tehnician în industria alimentară: Sziki Renáta și Rézműves Mónika.
Rezultatele au fost pe măsura așteptărilor. Etapa județeană a olimpiadei a constat din două probe: o probă scrisă și una practică. Elevele noastre s-au descurcat foarte bine, astfel eleva Sziki Renáta a obținut locul I pe județ, ceea ce a calificat-o la etapa națională a olimpiadei, respectiv eleva Rézműves Mónika, care a obținut locul III.
Etapa națională a olimpiadei a avut loc la Colegiul Tehnic Industrie Alimentară din Craiova, unde eleva noastră s-a calificat printre primii zece. Pe lângă experiența dobândită la această olimpiadă, eleva noastră s-a îmbogățit cu noi prietenii, cu locuri noi pe care le-a vizitat, cu alte cuvinte cu amintiri frumoase și dragi.
Nici anul acesta catedra de Industrie alimentară nu se lasă mai prejos. Cu dorința de a continua tradiția de anul trecut, profesorii pregătesc și îndrumă elevii pentru etapa județeană a olimpiadei, care se va desfășura la final de lună februarie.
Le dorim mult succes și putere de muncă, doamnei profesoare Lazar Gabriella și domnului profesor Molnar Mihai, lor și elevilor săi! (Ioana V.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Rezultate la Olimpiada de Industrie alimentară.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 25 noiembrie 2020