Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul ,,Bunul gospodar” – ediția a III-a

La Liceul Teologic Romano – Catolic ,,Szent László”

Concursul ,,Bunul gospodar” – ediția a III-a

La Liceul Teologic Romano - Catolic ,,Szent László" s-a desfășurat ieri (miercuri, 17 februarie 2016) concursul ,,Bunul gospodar", ediția a III-a, organizată de profesorii: Kele Tunde, Kor Erika, Albert Andrea, Catona Valeria și Nogradi Marta.

În deschiderea evenimentului, Excelența sa Bocskei Laszlo, episcop diacezan, a transmis un mesaj educativ pe care și domnia sa l-a primit de la bunicul său la întrarea în școală: ,,Mergi, fiule, la școală și învață să trăiești!" După care Excelența sa a tradus mesajul: ,,Școala are menirea  de a ne învăța să trăim cu capacitățile și posibilitățile noastre, cu știința pe care o primim și pe care ne-o asumăm, iar acest eveniment este o ocazie de a ne întâlni; să profităm de ea pentru a face schimburi spre binele și evoluția fiecăruia". Domnul viceprimar Huszar Istvan a tradus numele concursului ,,Bunul gospodar" drept ,,Fii descurcăreț", domnia sa fiind un exemplu în acest sens: de bun gospodar descurcăreț, spunem noi. Privindu-i cât sunt de frumoși și motivați, domnia sa vede în sală viitorul, pentru că de fapt și de drept, ei se pregătesc pentru viitorul lor. Doamna inspector școlar general adjunct Hajnal Keri și inspectorul de specialitate, dl prof. ing. Florian Mieluț au transmis mesaje educative de aplicare în practică a cunoștințelor printr-o frumoasă competiție colegială între școli partenere din țară și străinătate. Pentru că la cea de-a treia ediție s-au prezentat 10 firme de exercițiu din Pecs, Szeged și Gyor (Ungaria), din Aiud, Sfântu Gheorghe, Salonta și Valea lui Mihai, alături de firmele reprezentative ale Liceului Teologic Romano-Catolic ,,Szent László" Oradea.  Mai mult, am cunoscut în sală și un elev din Thailanda, care a venit printr-un program de schimb de elevi.
Cele 10 firme de exercițiu care s-au întrecut miercuri în sala festivă a liceului sunt următoarele: Party creators Oradea (firma clasei a XI-a C de la Lic. ,,Szent Laszlo" Oradea, prof. Catona Valeria și Albert Andrea), Superconstruct Salonta (firma Lic. Teoretic ,,Arany Janos" Salonta, prof. Kosa-Kis Gizella și Buz Rodica-Angela), Candy Shop Oradea (firma clasei a XI-a A de la Lic. ,,Szent Laszlo" Oradea, prof. Kele Tunde și Kor Erika), Fajanko Pecs - Ungaria (Lic. Economic ,,Radnoti Miklos" Pecs, prof. Papp-Rigo Adrienn), Regional Aiud (Colegiul ,,Betlehem Gabor" Aiud, prof. Lorincz Helga), Events 4 U Valea lui Mihai (Colegiul Agricol Nr.1 Valea lui Mihai, prof. Boda Brigitta), Betyar Szeged - Ungaria (Lic. Economic ,,Korosi Jozsef" Szeged, prof. Szatmari Anita), Levendula-Lend Gyor - Ungaria (Lic. Economic ,,Deak Ferencz" Gyor, prof. Kocsis Anet), Gimi Kavezo Sfântu Gheorghe (Lic. Ec. ,,Bede Aron" Sf. Gheorghe, prof. Sipos Edit), Fashion Style Valea lui Mihai (Colegiul Agricol Nr.1 Valea lui Mihai, prof. Pap Timea).
Juriul, alcătuit din dl inspector școlar Florian Mieluț și profesorii: dr. Lakatos Bala Attila, Pajzos Csaba, Elisabeta Șchiop, Andreea Pășcuț și Monica Faur, a avut misiunea de a ierarhiza și a desemna câștigătorii Celui mai bun stand, ai Celor mai multe tranzacții realizate la târg, ai Celor mai bune materiale promoționale și câștigătorii Celei mai bune firme.
Concursul a fost finanțat din fonduri U.E. și a fost organizat cu sprijinul Episcopiei Romano-Catolice din Oradea, după cum ne-a spus doamna profesor Kele Tunde.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul ,,Bunul gospodar” – ediția a III-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 26 mai 2020