Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul internațional „Serbările căsătoriei 2016”

Joi, la C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd

Proiectul internațional „Serbările căsătoriei 2016”

Despre căsătorie se pot spune foarte multe lucruri, atât pro cât și contra; alegerea îi aparține fiecăruia. Deoarece este cea mai importantă formă nucleară de organizare a omenirii, am decis să îi acordăm importanța cuvenită; la fel au considerat și restul oamenilor de pe diferite continente.

Joi, 18.02.2016, la C.S.E.I. Nr. 1, la Tileagd, Societatea Civilă Profesională de Psihologie „Crețu Alin și Crețu Crina" a desfășurat activitatea de proiect cu tema amintită.
Profesorul Ervin Călinescu - directorul instituției, care a prezentat elevilor agenda evenimentului, și consilierul educativ, doamna prof. Lucia Romanschi, au fost gazdele evenimentului.
Coordonatorul asistent al proiectului, doamna ing. Miorița Săteanu, cetățean de onoare al Municipiului Oradea, a expus participanților: cele două sărbători ale iubirii, Valentine's Day și Dragobete; importanța cunoașterii reciproce a partenerilor, inclusiv a membrilor familiei celuilalt; importanța economică a familiei; influența profesiei asupra familiei; rolul vestimentației; nevoia respectării profesorilor și a asimilării educației; corectitudinea în cadrul relației; respectul reciproc între membrii familiei; importanța implicării ambilor membri ai familiei în educația copiilor.
A urmat un moment artistic, elevii interpretând un cântec despre fiecare dintre componenții familiei.
Au fost discutate apoi rolurile pe care le au membrii familiei și importanța acestora în viața de zi cu zi.
Psihologul Alin Crețu - coordonatorul internațional al proiectului, folosind psihodrama ca metodă de transmiterea a informației a conștientizat elevii despre: importanța genului pe care îl au componenții familiei; modurile în care societatea evoluează, din punct de vedere economic; importanța alegerii partenerului în vederea căsătoriei; legăturile de familie; loialitățile care se creează în cadrul familiei; rețelele care se creează în cadrul familiei extinse; importanța salariului și a banilor; rolul educației în evoluția personală; 
Elevii au realizat un desen „fără sfârșit" pe tematica proiectului, coordonați fiind de către psihologul Alin Crețu.
Consilierul educativ Lucia Romanschi a amintit importanța profesiei și a libertății pentru realizarea dezideratelor pe care membrii familiilor și le propun.   
Elevii au fost entuziasmați pentru că au participat la proiect, că au putut fi actori și pentru că au avut cunoștințele necesare pentru a face față temei.
Feedback-ul dat echipei a fost pozitiv.
Psiholog Alin Crețu,
coordonatorul proiectului internațional „Serbările căsătoriei"
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul internațional „Serbările căsătoriei  2016”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019