Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Brâncuşi în actualitate - 140 de ani de la naştere

De la Hobița la Tărian

Brâncuşi în actualitate - 140 de ani de la naştere

Elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Tărian au sărbătorit 140 de ani de la naşterea marelui sculptor, Constantin Brâncuşi (19 februarie 1876, Hobiţa, Gorj - d. 16 martie 1957, Paris).

S-a vizionat o prezentare în PowerPoint referitoare la viaţa şi creaţiile sale, în final copiii au realizat un panou cu imagini reprezentative ale operelor sale. Scopul acestei activităţi didactice a fost acela de a face cunoscute valorile naţionale.
Expune pentru prima dată la Société Nationale des Beaux-Arts şi la Salon d'Automne din Paris în 1906. Creează în 1907 prima versiune a Sărutului, temă pe care o va relua sub diferite forme până în 1940, culminând cu Poarta Sărutului, parte a Ansamblul Monumental din Târgu-Jiu.       
Ansamblul sculptural Constantin Brâncuşi de la Târgu-Jiu, cunoscut şi sub numele de Ansamblul monumental de la Târgu-Jiu, este un omagiu adus eroilor căzuţi în timpul primului război mondial, proiectat şi construit de Constantin Brâncuşi. Cele trei componente sculpturale - Masa tăcerii, Poarta sărutului şi Coloana fără sfârşit - sunt dispuse pe aceeaşi axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime de 1275 m.
Prof. coordonator
Barmoş Loredana
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Brâncuşi în actualitate - 140 de ani de la naştere.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019