Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ecotic organizează Zilele reciclării la Oradea!

În perioada 26 - 29 februarie,

Ecotic organizează Zilele reciclării la Oradea!

În perioada 26 - 29 februarie 2016, Ecotic organizează cu sprijinul APM Bihor, Dedeman, Rechoralex și al Asociației Recolamp, o nouă campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a becurilor și neoanelor arse, denumită ,,Zilele reciclării în Oradea!"

Campania face parte din seria de 30 de campanii locale ce sunt desfășurate la nivel național și sunt intitulate generic ,,Zilele reciclării în orașul tău!" Aceste campanii fac parte din proiectul ,,Caravana Ecotic", proiect dezvoltat de către Asociația Ecotic prin contribuția instrumentului Life+ al Uniunii Europene.
Prin implementarea acestei campanii, Ecotic își propune să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).
În cele 4 zile de campanie (26 - 29 februarie), locuitorii orașului Oradea vor putea vizita Caravana Ecotic, o expoziție mobilă, pe 4 roți, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.
Caravana Ecotic va fi amplasată în Piața Emanuil Gojdu - parcarea de lângă Parcul 1 Decembrie  și va fi deschisă în intervalul orar 9.00 - 17.00. 
În cadrul acestei campanii vor fi organizate două tombole: o tombolă dedicată deșeurilor de echipamente electrice și electronice și o tombolă dedicată becurilor și neoanelor. Pentru fiecare deșeu predat se oferă un voucher de participare la tombola categoriei specifice. Tombola dedicată DEEE va avea ca premii 3 tablete oferite de către Dedeman, iar tombola dedicată becurilor și neoanelor, o tabletă oferită de către Recolamp.
Parte din proiectul „Caravana Ecotic" este și programul dedicat școlilor, „Zilele Eco în școala ta!" În cadrul acestui program au fost vizitate peste 170 de școli din București, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Târgoviște, Ploiești, Brașov, Adjud, Bacău, Piatra Neamț, Suceava, Rădăuți, Dorohoi, Botoșani, Iași, Vaslui, Bârlad, Focșani, Brăila, Galați, Buzău, Târgoviște, Sibiu, Sighișoara, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Turda, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Reșița, Timișoara și Arad, urmând ca până în iunie să se atingă un număr de peste 200 de școli la nivel național.
Mai multe detalii pe pagina web www.caravanaecotic.ro și pe pagina de facebook Ecoterrianul.
Filmul de prezentare al caravanei este disponibil aici: https://www.youtube.com/watch?v=oEkxiZKXrNo.
Despre Ecotic
Ecotic este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 500 de producători și importatori afiliați. Ecotic asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 61.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul Ecotic, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al Ecotic. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației Ecotic, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei Ecotic.
Despre Life+
Programul Life+ este un instrument al Comisiei Europene care finanțează proiectele care contribuie la elaborarea și punerea în practică a politicii și a legislației în domeniul mediului. Acest program facilitează în special integrarea problemelor de mediu în cadrul celorlalte politici și mai general, participă la dezvoltarea durabilă. Programul Life+ înlocuiește o serie de instrumente financiare dedicate protecției mediului. Mai multe detalii gasiți pe http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm.
Ing. Loredana Țîrț

Trimite email

marţi, 4 august 2020