Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul educațional „De Dragobete, iubește românește!”

La C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd

Proiectul educațional „De Dragobete, iubește românește!”

Sărbătorile sunt întotdeauna un prilej de manifestare a bucuriei. Poporul român a ştiut mereu să guste sărbătoarea prin obiceiuri şi tradiţii de o deosebită frumuseţe, una dintre acestea fiind cea iubirii, de Dragobete.

Modernizarea și schimbarea sunt procese normale ce se desfăşoară în orice societate; tinerii au tendinţa de a uita tot ceea ce este vechi. Prin acest proiect, cadrele didactice și-au propus să îmbine vechiul cu noul deoarece, au considerat că au datoria de a sensibiliza şi stimula intersul elevilor spre a păstra tot ceea ce este folositor şi frumos din acest vechi.
Având ca moto citatul lui Gabriel Garcia Marquez „Dragostea adevărată este o limbă pe care surzii o pot auzi și orbii o pot vedea", profesorii și elevii C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd au participat la activitățile proiectului „De Dragobete, iubește românește!"
Coordonatorii au fost: profesor psihopedagog Marinela Buzle și profesor Silvia Petroi. Din echipă au făcut parte: psiholog Alin Crețu, profesor psihopedagog Lucia Romanschi, profesor Ervin Călinescu și profesor-educator Florina Mal.
Scopul acestui proiect a fost de a acorda mai mult timp elevilor care au înclinaţii artistic - literare şi formarea unui comportament adecvat pentru îmbinarea tradiţiei româneşti cu obiceiurile care se impun din exterior. Aceste lucruri au dus la înţelegerea importanţei pe care o au tradiţiile în viaţa noastră.
Profesorul Ervin Călinescu, directorul școlii, a deschis activitatea, detaliind elevilor agenda evenimentului și subliniindu-i importanța. Profesor Silvia Petroi le-a prezentat elevilor istoricul acestei sărbători populare, obiceiurile și tradițiile specifice, în diverse regiuni din țară. Psihopedagog Kelemen Iuliu a confecționat cu elevii, din carton colorat, pânză și hârtie diferite obiecte care amintesc de Dragobete. Profesor psihopedagog Marinela Buzle, prin intermediul unui PowerPoint a relevat frumusețea acestei tradiții populare. Profesor Psihopedagog Lucia Romanschi a făcut cu elevii desene tematice. Psiholog Alin Crețu, prin intermediul psihiodramei, i-a ajutat pe elevi să înțeleagă asemănările și deosebirile dintre Valentine's Day și Dragobete, după care a coordonat audiția muzicală: „A sosit Dragobetele! Haideți să iubim românește!" Profesor - Educator Florina Mal a întocmit un panou cu lucrările elevilor.
Entuziasmul elevilor a răsplătit eforturile pe care profesorii le-au depus în organizarea și desfășurarea proiectului.
Psiholog Alin Crețu
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul educațional „De Dragobete, iubește românește!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 5 iulie 2020