Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Astuparea gropilor pe tronsonul de drum Salonta-Tinca

Pe drumuri de ... vacanță!

Astuparea gropilor pe tronsonul de drum Salonta-Tinca

Toată primăvara și vara, până ieri, marți (12 august 2008), tronsonul de drum Salonta-Tinca a arătat ca după război, plin de gropi, fără ca cineva să se sesizeze și să le astupe.

Nimeni nu a mișcat în front până marți. De ce?
Răspunsul aveam să-l primim la fața locului de la Mircea Popa: „Pentru că licitația a fost câștigată de altcineva, de Construct Mod. Văzând că nu se face nimic toată primăvara și vara, Consiliul județean ne-a trimis pe noi (Drumuri Bihor, construcții drumuri, grup Selina-n.n.). Avem 32 de tone de asfalt pe zi pentru plumbuiri”.
Pe Mircea Popa și Florin Popa, pe Augustin Popa și echipa sa i-am surprins ieri la lucru în satul Căuașd. Ei veneau dinspre Salonta și urmau să se întâlnească cu echipa maistrul Emil Bejan care venea dinspre Tinca, mai exact de la Halta Gurbediu. Despre calitatea lucrărilor vom mai vorbi, probabil, pentru că acolo unde s-au făcut plombări de dragul plombării, pe câțiva centimetri pătrați, cu siguranță, în scurt timp, după trei-patru ploi, gropile vor răsări ca ciupercile după ploaie. Șeful de echipă, Augustin Popa, ne-a promis, însă, lucru de calitate.
Așa să fie, dar ne îndoim, după cum am văzut cât de superficial au fost adâncite și tratate unele gropi.
 Până să ajungă să șofeze, Larisa speră ca starea drumurilor județene și naționale să fie alta.
Să fim optimiști ca Larisa, deși, se poate și mai rău, vorba românului (optimist).  (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Astuparea gropilor pe tronsonul de drum Salonta-Tinca.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 24 ianuarie 2021