Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul regional ,,Prietenia – darul cel mai de preț”

Parteneriat educațional

Proiectul regional ,,Prietenia – darul cel mai de preț”

Vineri (26 februarie 2016), la Grădinița Nr. 27 - ,,Voinicel" din Oradea, a avut loc o nouă întâlnire din cadrul proiectului regional ,,Prietenia - darul cel mai de preț".

,,Astăzi, la Oradea, se desfășoară cea de-a III-a activitate de pe agenda proiectului; prima a avut loc în octombrie 2015, de Ziua educației, un schimb de experiență între educatoarele grădinițelor partenere de proiect; cea de-a doua s-a ținut în decembrie: Colindăm, colindăm iarna - ,,Colind în Țara Beiușului", iar acum, la Oradea - ,,Vesel mărțișor", confecționat mărțișoare, expoziție și târg de mărțișoare, ne-a spus doamna prof. Ligia-Rodica Benea, coordonator de proiect.
Proiectul își propune, în mod deosebit, să cultive relațiile de prietenie și apropiere între copii din mediul rural, din mediul urban și din altă țară. Dar nu doar atât, cât mai ales să dezvolte încrederea în forțele proprii ale copiilor, posibilitățile lor de exprimare; spre exemplu, copiilor din Micherechi le e teamă, mai mult, le e jenă să se exprime românește pentru că nu pronunță corect și nu înțeleg limba literară... "
Proiectul regional ,,Prietenia - darul cel mai de preț" este un parteneriat educațional între grădinițe (școli) din Salonta, Oradea, Beiuș, Tinca, Urviș, Șoimi și Micherechi (Ungaria), care se derulează în perioada 1.09.2015-31.08.2017, fiind inițiat și coordonat de prof. Marișcaș Adriana, Benea Ligia-Rodica și Gherțan Simina-Ioana.
Cei șapte parteneri de proiect sunt: Grădiniţa ,,Toldi" din  Salonta - structura ,,Micul Prinț" (reprezentată de d-na director, prof. Marişcaş Adriana şi coordonator, prof. Benea Ligia-Rodica), Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" Oradea (reprezentat la activitate de d-na prof. Sânziana Neșiu - consilier educativ), structura Grădinița Nr. 27 - ,,Voinicel" (reprezentată de d-na director, prof. Georgeta Druța și coordonator, prof. Coroiu Natalia), Grădinița Nr.1 Beiuș (reprezentată de d-na director, prof. Monica Ștefănică și coordonator, prof. Jakab Liana), Grădinița Nr. 1 Tinca (reprezentată de d-na director, prof. Monica Drimbe), Școala Gimnazială Urviș de Beiuș, cu structurile Grădinița Nr. 1 Urviș și Grădinița Nr. 2 Șoimi (reprezentate de d-na director, prof. Claudia Ile și coordonator, prof. Petruț Livia),
Méhkeréki Román Nemzetiségi Óvoda, Grădinița de Naționalitate Română din Micherechi (reprezentată de d-na director,  prof. Puskár Ottóné Angelika și coordonator Gherțan Simina-Ioana).
În prima parte a reuniunii, partenerii au vizitat sălile de grupă, făcând cunoștință cu copiii și trecând în revistă activitățile de pe agenda zilei, după care s-au retras în sala Comenius, pentru o prezentare în PowerPoint, spectacol și discuții. Făcând trimitere la titlul și tematica proiectului, doamna director Georgeta Druța a punctat câteva idei, arătând că: ,,Prietenia este cel mai de preț lucru de pe pământ; este unul dintre cele mai de preț lucruri pe care le poți avea în viață; prietenia este un dar mai mare decât orice altceva, ea cântărește foarte mult în balanța bogățiilor vieții; prietenia înseamnă iubire, încredere și comunicare; prietenia este cea care îți oferă siguranță în viață... "
Prezentă la reuniune, doamna inspector școlar de specialitate Lucia Caciora s-a arătat încântată de tema parteneriatului și încrezătoare în realizare obiectivelor propuse în derularea celor 11 activități educative, astfel încât, la sfârșit, să poată fi  identificate exemple de bune practici în parteneriatul educațional regional.
În cadrul programului artistic, am ascultat și admirat artiști de artiști, și mai mari și mai mici, dansatori, soliști vocali și instrumentiști, între care: Andrei Corb - solist vocal și Tudor Tulvan (la acordeon) - liceeni (la ,,Iosif Vulcan" și ,,Traian Vuia"), iar Sofia Tomuța - mica vedetă din grupa mare A; dansatorii au fost preșcolari, instruiți de doamnele educatoare și de un instructor profesionist, Annel Ecaterina.
Următoarea activitate de proiect este programată pentru luna aprilie, în săptămâna ,,Școala altfel".
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (104 poze), accesați Galeria foto: Proiectul regional ,,Prietenia – darul cel mai de preț”.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 30 martie 2020