Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Elevii de la Școala ,,Szacsvay Imre” au prezentat o activitate ecologică la Primăria Oradea

,,Inimi verzi",

Elevii de la Școala ,,Szacsvay Imre” au prezentat o activitate ecologică la Primăria Oradea

Viceprimarul Huszar Istvan a întâmpinat joi, 25 februarie 2016, la Primăria Oradea echipa de copii ,,Inimi verzi", formată din 23 de elevi de clasa a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială ,,Szacsvay Imre" din Oradea.

Aceștia, conduși de diriginta și profesoara de biologie d-na Grete Kincs, au prezentat în Sala Ghișeelor din Piramidă, o frumoasă activitate ecologică.
Copiii, îmbrăcați în tricouri cu inimi verzi, au împărțit cetățenilor prezenți în Sala Ghișeelor flori naturale în ghivece ecologice. Totodată, elevii au făcut o prezentare a șase tablouri cu mesaje ecologice, tablouri concepute și pictate de ei
Apoi, copiii costumați în flori sau animale ale pădurii au realizat un dans tematic ,,Omul și natura", prezentând celor prezenți o poveste despre frumusețea naturii și importanța protejării mediului înconjurător.
,,Am prezentat activitățile noastre în mai multe instituții din Oradea, pentru că dorim ca mesajul nostru pentru protejarea mediului să ajungă la cât mai multă lume. Fondurile strânse din acțiunile noastre sunt destinate tot unui scop nobil, respectiv pentru sprijinirea copiilor aflați în zone defavorizate", ne-a declarat coordonatoarea proiectului, profesoara de biologie, d-na Grete Kincs
Activitatea ecologică prezentată la Primăria Oradea face parte din proiectul internațional numit ,,Jocuri internaționale pentru educație ecologică". (B.P.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Elevii de la Școala ,,Szacsvay Imre au prezentat o activitate ecologică la Primăria Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 22 ianuarie 2021