Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul „Ion Creangă- Sfătosul bunic din Humulești”

La C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd

Proiectul „Ion Creangă- Sfătosul bunic din Humulești”

Ziua de 1 Martie 2016, pentru elevii și profesorii de la C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd a avut o dublă semnificație: Sărbătoarea Mărțișorului și aniversarea nașterii marelui povestitor și scriitor Ion Creangă.

Ambele teme au fost cuprinse în proiectul „Ion Creangă - Sfătosul bunic din Humulești", coordonat de către: profesor Silvia Petroi, profesor psihopedagog Marinela Buzle și psiholog Alin Crețu. Din echipă au făcut parte: profesor psihopedagog Lucia Romanschi, profesor Ervin Călinescu și profesor psihopedagog Kelemen Iuliu. Colaboratori au fost: profesor Mărioara Cipleu și profesor Otilia Urs.
Scopul acestui proiect a fost de educare a posibilitaţilor de a înţelege, de a pătrunde în profunzimea, în frumuseţile şi subtilităţile operelor marelui  scriitor, de către elevi. Psiholog Alin Crețu a deschis activitatea precizând modalitatea în care urmează să se desfășoare, respectiv locațiile care se vor utiliza. Profesor Silvia Petroi le-a vorbit elevilor despre importanța Sărbătoririi Mărțișorului și a zilei de naștere a lui Ion Creangă. Profesor Otilia Urs a coordonat un moment artistic susținut de către cinci elevi. Profesor Mărioara Cipleu, la biblioteca școlii, le-a vorbit elevilor despre importanța operei scriitorului, le-a citit Punguța cu doi bani, le-a arătat câteva cărți scrise de către autor și le-a explicat cum pot găsi volumul pe care și-l doresc. Profesor Silvia Petroi le-a prezentat elevilor un PowerPoint în care s-au regăsit date legate de viața scriitorului: unde s-a născut, cum i se numeau părinții, câți frați și câte surori a avut, cine a fost primul învățător al lui, cine l-a îndemnat să scrie, titluri ale lucrărilor sale, citate din opere, personaje caracteristice, aprecierile altor persoane importante la adresa autorului, pictori care îi ilustrează operele și multe altele.
Psiholog Alin Crețu a coordonat elevii în: completarea unui rebus, care avea ca soluție cuvântul lectură; colorarea imaginii scriitorului; momentul muzical susținut de către elevul Flaviu Muț.
Psiholog Alin Crețu

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019