Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Albumul ,,DOR de ROST”

Fotograful Răzvan Voiculescu lansează la Gala Culturii Sălăjene

Albumul ,,DOR de ROST”

Fotograful Răzvan Voiculescu lansează, vineri, 11 martie 2016, ora 18.00, în cadrul Galei Culturii Sălăjene, albumul și filmul „DOR de ROST", la doi ani de la prima parte a aceluiași proiect, ,,ROST - esențe, gusturi și stări românești".

Noul album conține 320 de pagini de ipostaze impresionante ale rostului, această ,,colecție de căutări": meşteşuguri, obiceiuri, momente, poveşti de viaţă. Albumul este însoțit de o hartă artizanală a „Păstrători de Rost" și de un DVD cu scurtmetraj, produs de Ana Maria Pîrvan, Răzvan Voiculescu și Răzvan Sima.
,,E un album pe care, odată ce îl parcurgi, ajungi să vezi fragmente ale unei lumi fascinante, pe care în vuietul vieții contemporane, mulți o credeam pierdută: satul românesc în viziunea lui Răzvan Voiculescu. E o lume veche, de emoții intense și întinse cât o țară - despre cele bine orânduite, ale noastre." Răzvan Voiculescu - fotograf
Ambele volume ale proiectului ROST au avut ca temă principală ideea unei lumi aflate la apus și faptul că în satele şi oraşele mici ale României majoritatea meşteșugurilor tradiționale dispar, iar odată cu ele, și crezul și tradiția satului tradițional.
Răzvan Voiculescu a vrut să surprindă în noul său album ideea de rost pe care o reprezintă păstrătorii de tradiții, de care vom auzim din ce în ce mai des ca fiind ultimii de acest fel: „ultimul fierar", „ultimul potcovar", „ultimii rapsozi". Dincolo de impactul cultural, beneficiul social al proiectului este acela de a oferi o alternativă de modele, de eroi autentici, umani, plini de riduri, dar mai ales de povești.
,,Am început prin a căuta Rostul românesc. I-am aflat pe păstrătorii lui. Şi cunoscându-i pe ei, am început să mă recunosc pe mine. Câteodată într-o vorbă pe care mi-au spus-o, altădată într-un gest, de multe ori chiar şi într-o tăcere. Şi nu de puţine ori într-un blid aburind." Răzvan Voiculescu - fotograf
Felicitări, Răzvane!
Cojocaru Raluca, îți mulțumim pentru surpriza plăcută pe care ne-ai făcut-o, dar și lui Răzvan. (Ovi)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Albumul ,,DOR de ROST”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020