Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Rezultatele simulării examenului de bacalaureat și încrierile pentru clasa pregătitoare

La conferința de presă de vineri,

Rezultatele simulării examenului de bacalaureat și încrierile pentru clasa pregătitoare

Inspectorul școlar general Alin-Florin Novac-Iuhas a făcut cunoscute vineri (18 martie 2016) rezultatele obținute de elevii bihoreni la simularea examenului de bacalaureat și situația privind înscrierea copiilor pentru clasa pregătitoare (și clasa I).

Chiar dacă este vorba doar despre o simulare, ale cărei rezultate nu se trec în catalog, elevii din casele a XI-a și a XII-a nu o iau în serios. Cum altfel se explică prezența modestă la această verificare inofensivă, dar benefică pentru cine dorește să o trateze cu seriozitate. La clasa a XII-a, din cei 4.085 de elevi înscriși, doar 65,6 la sută au fost prezenți la toate cele 3 sau 4 probe ale simulării, iar din aceștia 47,11 la sută au luat medii peste 6; în cifre, din cei 2.598 de elevi prezenți, doar 1.224 au obținut medii peste 6. Trist, dar adevărat. Și totuși, se spune că rezultatele sunt superioare celor obținute la simularea de anul trecut. La proba EA (Limba română), s-au obținut 62,8% note peste 5; 76,71% la proba EB (Limba maternă); la EC - 47,71%, iar la ED - 61,12%.
La clasa a XI-a, din cei 4.322, la proba EA au absentat 277; la EB - 61, iar la EC - 420 de absenți. Nici notele nu au strălucit deloc; au obținut note peste 5 doar 57,22% la proba EA; 69,83% la proba EB și 36,01% la proba EC.
,,Ce nu ne bucură este că am avut patru elevi eliminați (unul la clasa a XII și trei la a XI-a), dar ne bucură că am avut note de 10 (18 la clasa a XI-a și 56 la clasa a XII-a); la clasa a XI-a 4 note la proba EA (Lb. română), 6 la EB și 8 la EC (3 note de 10 la Mate și 5 la Istorie); la clasa a XII-a: 5 note de 10 la EA (Lb. română), 4 la EB, 20 la EC (5 la Mate și 15 la Istorie);  27 de note de 10 la proba ED (17 la Biologie, 4 la Chimie, 4 la Logică, 1 la Info și 1 la Filosofie). Media 10 (curat) nu s-a obținut, doar una foarte apropiată - 9,97 (9,90 la proba EA, iar la restul 10), la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel".
De-acum,  fiecare unitate de învățământ va trebui să analizeze rezultatele în ședințe pe clase, cu părinții, individual, în comisii metodice, în consiliu profesoral și va fi întocmit un plan remedial pe care noi vom avea datoria să-l urmărim. Am rugămintea la toți colegii profesori să-și respecte programul de pregătire suplimentară", a mai spus inspectorul școlar general.
Înscrierile în clasa pregătitoare
Termenul-limită pentru prima etapă rezervată înscrierilor în clasa pregătitoare a fost vineri, 18 martie (până la ora 18.00).
Urmează operarea lor în sistemul informatic.
,,La cele peste 6.000 de locuri pentru clasa pregătitoare la nivelul județului Bihor, până astăzi (vineri - n.n.), s-au înscris 5.033 și 25 pentru clasa I", a precizat dl inspector școlar general Alin Novac-Iuhas.
Potrivit reglementărilor ministerului de resort ,,Cererile-tip, semnate de părinţii sau tutorii legali, pot fi completate la unitatea de învăţământ unde se doreşte înscrierea sau online. În cel de-al doilea caz, cererile-tip trebuie validate la secretariatul şcolii pentru care s-a optat.
În perioada 25 - 26 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare, informaţii privind copiii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.
A doua etapă de înscriere se va derula în perioada 30 martie - 8 aprilie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 15 aprilie. Între 19 - 22 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după încheierea etapei a doua de înscriere".
Ovidiu Dan

Trimite email

mari, 16 iulie 2019