Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Elevul responsabil, o speranţă pentru viitor

Activitate ecologică

Elevul responsabil, o speranţă pentru viitor

În data de 30 martie 2016, cei 40 de elevi din clasele a VI-a C şi a VII-a B, de la Şcoala Gimnazială ,,Szacsvay Imre" din Oradea, însoţiţi de diriginţi şi de profesoara lor de biologie, Kincs Grete, au demonstrat din nou prietenia faţă de natură, pe şantierul de reîmpădurire, proprietate publică a statului din localitatea Hidișel, Bihor.

Activitatea ecologică coordonată de d-na profesoară Anca Mihalache, în colaborare cu Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA - Direcţia Silvică, Bihor, a fost o continuare a acţiunii de plantare din Betfia, realizată în anul 2014, cu ocazia marcării evenimentului ecologic ,,Luna Pădurii".
În acest an şcolar, şcoală noastră participă la Proiectul naţional Caravana Ecotic 2016. Acţiunile acestui proiect  au ca scop schimbarea atitudinii populaţiei în privinţa conservării, protecţiei şi îmbunătăţirii calităţii mediului, a protecţiei sănătăţii umane şi a utilizării prudente şi raţionale a resurselor naturale.
Pe lângă zecile de activităţi ecologice (concursuri, creaţii, expoziţii) la care participă cu mare pasiune şi responsabilitate elevii, în şcoală se mai colectează deşeuri electrice, hârtie, peturi  şi ulei uzat cu scopul reciclării.
Activitatea de conştientizare a elevilor asupra rolului complex al arborilor în natură şi asupra reacţiilor în lanţ apărute în urmă tăierii iresponsabile a acestora şi-a realizat obiectivele.
Nu doar căldura soarelui şi aerul curat i-au energizat pe elevi, ci şi emoţiile cu care aşteptau să-şi intre serios în rol, sub îndrumarea reprezentantului silvic, inginer Faur Mircea. Aflându-se  într-un imens laborator al naturii, ei s-au bucurat de frumuseţea culorilor, de floricele, de senzaţia moale şi catifelată a muşchilor şi de gustul leurdei.
Fiecare groapă săpată  şi fiecare puiet de gorun plantat de ei reprezintă un pas mic, dar exemplar, spre o lume mai civilizată şi mai protectoare faţă de biodiversitatea mediului înconjurător. Unii dintre ei au şi menţionat că doresc ca prin această activitate să asigure un mediu curat, mai verde şi recreativ pentru urmaşii lor, viitorii adulţi şi cetăţeni.
Anca Mihalache & Kincs Grete
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Elevul responsabil, o speranţă pentru viitor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 22 ianuarie 2021