Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Astăzi, este Ziua Jandarmeriei Române

La mulți ani, dragi jandarmi!

Astăzi, este Ziua Jandarmeriei Române

Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor a sărbătorit Ziua jandarmilor vineri (1 aprilie) în Parcul 1 Decembrie din Oradea.

De la microfon, dl prefect Claudiu Adrian Pop i-a felicitat și le-a adresat mulțumiri, în numele bihorenilor, pentru activitatea depusă.
,,Sunteți una dintre instituțiile care asigură liniștea, siguranța și respectarea proprietății. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, nu poate decât să ne permită să vă adresăm în semn de respect tradiționalul La mulți ani!" a mai spus dl prefect Claudiu Adrian Pop.
Așadar, Jandarmeria Română împlinește astăzi (duminică, 3 aprilie 2016), 166 de ani.
În contul zilei de azi, dl colonel Ioan Huluban, inspectorul-șef al I.J.J. Bihor, și-a felicitat vineri colegii care au înaintat în grad, acordându-le diplome de onoare, iar jandarmii bihoreni au prezentat pe platoul din fața Statuii Ostașului Român un spectacol pe cinste, cuprinzând ,,câteva frânturi din activitatea jandarmilor", vorba prezentatorului: exerciții demonstrative, un exercițiu tactic de intervenție antiteroristă; grupa I intervenție antitero a acționat cu eficiență în cazul unui jaf armat la o instituție financiar bancară, folosind muniție de manevră. Copiii, prezenți în număr mare la eveniment, au trăit intens savurând izbânda jandarmilor; tot ei l-au aplaudat frenetic pe câinele Max, eroul zilei, pentru iscusință, inteligență și disciplină, dar și pentru micile sale ,,șmecherii"; câinii de serviciu au demonstrat multă disciplină, ascultare și exactitate în îndeplinirea sarcinilor, fermitate în prinderea și reținerea infractorilor. Jandarmii au mai impresionat publicul cu exerciții de autoapărare și de spargere a țiglelor, iar la final au defilat și și-au prezentat armamentul și mijloacele din dotare în cadrul paradei, dar și în cadrul standurilor și atelierelor pe care le-au amenajat pentru curioși.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (162 de poze), accesați Galeria foto: Astăzi, este Ziua Jandarmeriei Române.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019