Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC) 2016

În perioada 10-14 mai, Universitatea Agora organizează

International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC) 2016

La ediția din acest an, International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC), eveniment științific organizat de Universitatea Agora din Oradea (UAO) în perioada 10-14 mai, sub egida Academiei Române, se bucură şi de girul IEEE, numele său scurt fiind IEEE-ICCCC2016.

IEEE este acronimul de la denumirea în engleză pentru Institute of Electrical and Electronics Engineers (în română Institutul Inginerilor Electrotehniști și Electroniști), care are în prezent mai multe societăți de Computer Science, dintre care amintim IEEE Computational Intelligence Society şi IEEE Computer Society.
Preşedinte general al IEEE-ICCCC2016 este prof. univ. dr. Ioan Dziţac, Senior member of IEEE Computational Intelligence Society.
Președintele Comitetului științific este academicianul prof. univ. dr. ing. Florin Gheorghe Filip, președintele secției de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române și Doctor Honoris Causa al Universității Agora.
Președintele Comitetului de organizare al IEEE-ICCCC2016 este prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, fondatorul Universității Agora și co-fondatorul (împreună cu Ioan Dzițac și Florin Gheorghe Filip) al acestei conferințe și al revistei, cotată ISI și clasată în primele 100 din lume, International Journal of Computers Communications & Control (IJCCC).
Această ediţie a conferinței este dedicată aniversării a 110 ani de la nașterea matematicianului român Grigore C. Moisil (1906-1973), părintele informaticii românești, căruia IEEE Computer Society i-a acordat titlul de ,,Pionier al Informaticii" în 1996 (post mortem).
La conferință s-au primit 98 de lucrări, acceptându-se de către recenzori doar 48, cu autori din 18 țări: Algeria, Brazilia, Chile, China, Columbia, Federația Rusă, Franța, India, Iordania, Lituania, Mexic, Quatar, Regatul Unit, România (Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Oradea, Ploiești, Sibiu și Timișoara), Serbia, SUA, Tunisia și Ungaria.
UAO va acorda, în cadrul acestei manifestări științifice, titlul de Profesor Honoris Causa, primul din istoria scurtă a UAO, doamnei prof. univ. dr. Ioana Moisil, care a avut colaborări cu UAO încă din 2006 și care va prezenta o lucrare plenară invitată, intitulată sugestiv, The wonderful adventures of the mathematician in Logic-land: from Łukasiewicz-Moisil Logic to Computers.
De asemenea, UAO va acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Gang Kou, de la Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE), Chengdu, China (dl. Kou a avut o lucrare invitată la ICCCC2012, a organizat o sesiune specială la ICCCC2014, iar SWUFE invită anual câte doi studenți de la UAO la o școală de vară în Chengdu, asigurându-le gratuit, pe o perioadă de două săptămâni, cursuri, excursii, cazare și masă).
IEEE-ICCCC2016 se bucură și de prezența a trei academicieni, care vor susține lucrări plenare invitate: Gintautas Dzemyda (Lituania), Florin Gheorghe Filip (România) și Zenonas Turskis (Lituania).
După cum am mai precizat și cu un alt prilej, la IEEE-ICCCC2016 vom avea ocazia să ascultăm și lectura plenară invitată a celebrului prof. univ. dr. Enrique Hererra-Viedma (Spania), prorector responsabil cu cercetarea științifică la Universitatea din Granada (peste 18.000 de citări în Google Scholar, peste 27 din lucrările sale fiind în top 1% din cele mai citate lucrări în ISI Thomson).
La IEEE-ICCCC2016 sunt organizate și  secțiuni speciale de către Yezid Donoso (Columbia), Yi Peng (China), Răzvan Andonie (SUA), David Davendra (SUA), Valeriu Beiu (Emiratele Arabe Unite), Marius Cioca (România - Sibiu), Felisa Cordova (Chile), Radu-Emil Precup (România - Timișoara), Marian Gheorghe (UK), Florentin Ipate (România - București) și Sergiu Nedevschi (România - Cluj-Napoca).
BACStud2016 (ediția a II-a)
Ca eveniment satelit al IEEE-ICCCC2016, se va desfășura Simpozionul naţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2016, ediția a II-a, la care vor participa studenți din peste zece universități din țară, dar și elevi din Oradea.
În afară de prezentare de lucrări științifice, în cadrul simpozionului se vor viziona expoziții, procese penale/civile simulate și demonstrații practice.
Coordonatorii BACStud2016 sunt conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu - director departament, UAO; conf. univ. dr.  Gabriela Bologa - prorector, UAO; prof. univ.dr. Elena Ana Iancu - decan FSJA, UAO; conf. univ. dr. ing. Simona Dzițac - director - Centrul de creaţie ştiinţifică şi inovare al studenţilor energeticieni orădeni din cadrul Facultăţii de Inginerie Energetică și Management Industrial, Universitatea din Oradea; conf. univ. dr. ing. Traian Buidoș, coordonator al Cercului studenţesc ,,Tehnologie neconvențională în mileniul 3" din cadrul Facultății de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Universitatea din Oradea; lect. univ. dr.  Casian Butaci - decan FSE, UAO; as. drd. ing. Marius Lolea, coordonator al Cercurilor studenţeşti ,,Elektron" şi "Proenergia" din cadrul Facultăţii de Inginerie Energetică și Management Industrial, Universitatea din Oradea; Asociaţia Studenţilor Agora; Cercurile studenţeşti de contabilitate şi de management - UAO.
BACStud2016 este organizat de UAO, în parteneriat cu Universitatea din Oradea - Departamentul de Inginerie Energetică/ Centrul de creaţie ştiinţifică şi inovare al studenţilor energeticieni orădeni; Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor; Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea; Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor; Centrul 54 Comunicaţii R.M.N.C; Poliţia Locală Oradea și Centrul Europe Direct Agora Oradea; Şcoala Gimnazială Internaţională Agora; SC Electrica SA - SDEE Oradea; Centrul de Formare şi Perfecţionare Perfect Service; Faist Mekatronic SRL; ProEnerg Oradea și Agora Artistic Group.
Evenimentul este sprijinit de S.C. Fatime Impex SRL Biharia, S.C. Electrica SA - SDEE Oradea, Celestica SRL, Energotel Proiect Oradea, S.C. Energetic Montrel S.R.L Oradea, S.C. Focus Studio S.R.L. Oradea, S.C. Electrobobinaj S.R.L. Deva, S.C. Proenerg SRL Oradea, Greenbike Oradea, Oradea Dronshop, La Popular Restaurant - pizzerie - Club Beiuş, S.C. Nova Euro Oradea, S.C. Ciucleatex SRL Beiuș, precum și de Fabrica de mobilă ARCER și Hotelul Grădina Morii din Sighetu Marmației - Maramureș.
În cadrul evenimentului studențesc, UAO va acorda titlul de Membru de onoare al Senatului universitar domnului ec. George Ofrim, producător de mobilier și patron de hotel, pentru meritul de a fi pentru studenții noștri un model de succes în afaceri.
Detalii:
IEEE-ICCCC2016
http://univagora.ro/ro/icccc2016/
BACStud2016
http://univagora.ro/ro/bacstud2016/
Oradea, 05.04.2016
Biroul de presă al UAO
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC) 2016.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021