Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Cei 1236 de elevi ar putea beneficia de o sală de sport, pe care o așteptăm ca pâinea caldă!”

Păsul directorului Liceului Teoretic din Bratca

„Cei 1236 de elevi ar putea beneficia de o sală de sport, pe care o așteptăm ca pâinea caldă!”

„La Bratca, anul școlar ar putea începe chiar mâine. Toate cele trei corpuri de clădire au autorizație sanitară de funcționare, iar localul Liceului Teoretic deține și autorizație I.S.C.I.R. (pentru încălzire centrală proprie cu combustibil solid)”, ne-a declarat directorul, Alexandru Gaboraș.

 Sălile de clasă strălucesc de curățenie, iar parchetul este ca ... oglinda!
Profesorul de educație fizică și sport, Alexandru Gaboraș, este directorul Liceului Teoretic din Bratca din 1997, anul în care școala a fost ridicată la rang de liceul teoretic. Aceasta spune mult (și multe) depre calitățile dascălului și managerului unității de învățământ.
Noi aveam să poposim la Liceul Teoretic din Bratca săptămâna trecută, în premieră (absolută), iar prima impresie contează sau sochează?! Vizitând sălile de clasă, am rămas ca la ... dentist: calculatoarele, mesele și scaunele, pavoazarea, toate se oglindeau în parchet.
S-a întâmplat să trecem pragul școlii vineri, 22 august 2008, la ora la care Sorina și Nicoleta Zah tocmai veniseră la secretariat pentru o adeverință. Secretara (Rodica Cipleu) și directorul erau în fața calculatorului. Nicoleta e încă elevă (în clasa a XII-a), Sorina e proaspăt absolventă și are nevoie de o adeverință.
După semnarea adeverinței, domnul director ne-a invitat să vizităm școala, timp în care ne-a vorbit și despre celelalte două corpuri de clădire, cu săli de clasă pentru învățământul primar, trei clase de liceu, două grupe de preșcolari și două clase de învățământ special, iar în clădirea centrală, opt clase de liceu și șase de gimnaziu.
La nivelul comunei Bratca, mai funcționează încă trei școli cu clasele I-VIII (la Ponoară, Damiș și Beznea), șapte școli cu clasele I-IV, precum și șapte grădinițe, per total 62 de clase, cu un număr de 1236 de elevi (și copii), 74 de cadre didactice, plus 27, personal nedidactic și auxiliar.
Prin programul de extindere, încă șase săli de clasă
Localul liceului se extinde cu încă șase săli de clasă. Lucrările au fost contractate de S.C. Top-Construct S.R.L. (termen de execuție 12 luni: 20 decembrie 2007 - 20 decembrie 2008). Clădirile școlilor din Ponoară și Beznea sunt cuprinse în programul de reabilitare (la Beznea e vorba de reparație capitală), iar la școala din Damiș, s-a finalizat programul de reabilitare. Contabilul-șef, Lucia Șchiop, ne-a vorbit în graiul cifrelor: 1.140.000 de lei (valoarea contractului) în cazul extinderii clădirii liceului, 846.000 – reabilitarea școlii din Ponoară, 1.827.000 – reparație capitală la școala din Beznea, 860.000 de lei – construcție nouă la Școala cu clasele I –IV din Valea Crișului.
Să mai spunem că de anul trecut, Liceul Teoretic dispune și de un centru de documentare și informare, dar dascălii din comuna Bratca sunt cuprinși în programul de perfecționare la nivel național organizat pentru cadrele didactice din mediul rural, participând la trei stadii de pregătire, desfășurate la Sinaia, Brașov și București.
Vom încheia reportajul nostru cu păsul directorului, Alexandru Gaboraș: „Cei 1236 de elevi ar putea beneficia de o sală de sport, pe care o așteptăm ca pâinea caldă!” (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Cei 1236 de elevi ar putea beneficia de o sală de sport, pe care o așteptăm ca pâinea caldă!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!