Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

,,Importanța educației juridice în instituțiile de învățământ”

Conferința anuală a studenților de la Universitatea Agora

,,Importanța educației juridice în instituțiile de învățământ”

Joi, 14 aprilie 2016, a avut loc la Universitatea Agora din Oradea Conferința anuală a studenților care a avut ca temă ,,Importanța educației juridice în instituțiile de învățământ".

Evenimentul a fost organizat de studenții Universității Agora sub îndrumarea asistent univ. drd. Rath Boșca Laura Dumitrana și a avut ca invitați pe doamna comisar-șef de poliție Ioana Indrieș, de la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, doamna Roxana Ojica - șef serviciu la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, dl consilier juridic Sebastian Ganea, de la Plastor și studenții: Daiana Poleak, Simona Flavia Rațiu și Antonia Cornea.
Doamna comisar-șef de poliție Ioana Indrieș a vorbit despre nenumăratele activități preventive pe care angajații I.P.J. Bihor le întreprind în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și instituțiile de învățământ pentru prevenirea și combaterea violenței în școli; doamna Roxana Ojica a făcut trimitere la  Legea 272/2004 - legea privind protecția și promovarea drepturilor copilului, la telefonul gratuit pus la dispoziția tuturor celor care întâlnesc situații nefericite în care copiii devin victime; dl consilier juridic Sebastian Ganea s-a referit în principal la drepturile și obligațiile pe care le au minorii în societate, drepturile pe care le au minorii care se angajează și în ce condiții se pot angaja aceștia pentru a presta o muncă utilă potrivit nivelului lor de dezvoltare fizică și intelectuală, subliniind ce implică încheierea unui contract individual de muncă etc; studenta Simona Flavia Rațiu s-a axat pe regulile generale de conduită în societate și sancțiunile care vor fi suportate de cei care le încalcă; Daiana a tras câteva semnale pentru cei care nu conștientizează pericolele care pot veni de pe facebook, precum violența care poate fi generată prin întrebuințarea facebook-lui fără a fi precaut și fără a ține cont de anumiți factori care pot cauza diverse timpuri de infracțiuni; Antonia a adus în atenție fenomenul bullyig, faptele prin care o persoană este intimidată, hărțuită, ba chiar terorizată.
La conferință au participat și profesori și elevi de la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma", Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu" (însoțiți de doamna profesor Livia Ivan), de la Liceul Teoretic ,,Aurel Lazăr" (împreună cu doamna profesor Cristina Diana Brădău).
Evenimentul a fost deschis de doamna prorector Gabriela Bologa și moderat de asistent univ. drd. Rath Boșca Laura Dumitrana.
Să mai spunem că studenții Universității Agora, care au absolvit cursul de educație juridică susținut de judecătorul Cristi Danileț, au început campania prin care vor să conștientizeze adolescenții, și nu numai, cu privire la importanța educației juridice, a principiilor și valorilor adevărate care îi vor ajuta să devină adulți responsabili, capabili să-și clădească un viitor cât mai aproape de aspirațiile lor pozitive și realizabile.
Laura Dumitrana & Ovidiu Dan

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021