Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Bune practici în aplicarea principiului interdisciplinarităţii la modulele din aria curriculară tehnologii

La Lic. ,,Szent Laszlo”, Cercul pedagogic al economiștilor

Bune practici în aplicarea principiului interdisciplinarităţii la modulele din aria curriculară tehnologii

Profesorii care predau discipline economice au avut Cercul pedagogic, vineri, 15 aprilie 2016, la Liceul Teologic Romano-Catolic ,,Szent Laszlo" din Oradea.

În deschidere, responsabilul de cerc, doamna profesor ec. Simona Ardelean, a salutat participanții, echipa gazdă, coordonată de doamna profesor Haracsek Klementina (director adjunct al liceului) și a prezentat tema și agenda evenimentului.
Referatul ,,Interdisciplinaritatea - factor de motivaţie pentru o învăţare de calitate" a fost pregătit și prezentat de doamna prof. ec. Kele Tünde-Ilona.
Toate lecțiile filmate prezentate de echipa gazdă au avut ca suport, punct de pornire și de finalizare în demersul didactic tema cecului: ,,Bune practici în aplicarea principiului interdisciplinarităţii la modulele din aria curriculară tehnologii".
În cadrul modulul Marketingul afacerilor, la clasa a XI-a, Economic, doamna prof. ec. Kele Tünde-Ilona a ilustrat tema: Comunicarea nonverbală; d-na prof. ec. Kor Erika, la clasa a XII-a, Economic, modulul: Negocierea afacerilor, cu tema: Comunicarea; d-na prof. ec. Albert Andrea, modulul: Patrimoniul unităţii, la clasa a IX-a, Economic, tema: Calcularea preţului de vânzare (Locul şi rolul interdisciplinarităţii în activităţile extracurriculare şi extraşcolare); d-na prof. Tóth-Trpkovici Timka, modulul: Studiul calităţii mărfurilor şi serviciilor, la clasa a IX-a, Economic, tema: Caracteristicile de calitate ale detergenţilor; d-na prof. Nógrádi Márta, modulul: Bazele restauraţiei, la clasa a IX-a, Alimentaţie publică - bucătar, tema: Pregătirea materiilor prime de origine animală (Locul şi rolul interdisciplinarităţii în activităţile extracurriculare şi extraşcolare); d-na prof. Catona Valeria, modulul: Bucătăria naţională şi internaţională, la clasa a XI-a, Alimentaţie publică - Tehnician în gastronomie, tema: Bucătăria maghiară (Locul şi rolul interdisciplinarităţii în activităţile extracurriculare şi extraşcolare).
Tot pe agenda cercului a figurat și prezentarea ofertei Fundației „Dreptul la Educație" care susține și promovează educația financiară în rândul liceenilor şi elevilor de gimnaziu.
În cadrul dezbaterilor care au urmat, moderate de responsabilul de cerc, vorbitorii au făcut aprecieri pozitive la adresa lecțiilor filmate, prezentate de echipa gazdă și la organizarea cercului, dar au făcut trimiteri și la propria activitate desfășurată la catedră, prin prisma temei cercului pedagogic.
Concluzionând, responsabilul de cerc, doamna prof. ec. Simona Ardelean, a subliniat faptul că ,,din exemplele de bune practici prezentate prin referat, luările de cuvânt și prin intermediul lecțiilor filmate, cu toții am avut de învățat, iar întâlnirea și schimbul de experiență contribuie la întărirea relațiilor colegiale și la creșterea eficienței actului educațional".
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Bune practici în aplicarea principiului interdisciplinarităţii la modulele din aria curriculară tehnologii.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 31 mai 2020