Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Carina Molnar a obținut premiul al III-lea

La Concursul național de interpretare (pian) ,,Prietenii muzicii”

Carina Molnar a obținut premiul al III-lea

În 9 aprilie 2016, la sala Filarmonicii ,,Dinu Lipatti" din Satu Mare, s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Concursului național de interpretare (pian), intitulat ,,Prietenii muzicii".

La startul competiției naționale s-au aliniat peste 130 de mici pianiști din 15 județe.
„Înainte să-mi exprim bucuria pe care o încerc acum, când am prilejul de a mă afla alături de oameni speciali, într-o ocazie deosebită, se cuvine să vă salut cu drag și, totodată, să vă asigur de cele mai frumoase gânduri ale mele, de bun venit pe meleaguri sătmărene. Prezența dumneavoastră ne onorează, ne bucură și ne motivează, cu atât mai mult cu cât, contextul în care ne întâlnim, acela al unui concurs național de pian, stă sub semnul frumosului și al sensibilității" a spus directorul Palatului Copiilor din Satu Mare, doamna profesor Gabriela Urs, la deschiderea festivă a manifestării.
Palatul sătmărean a fost reprezentat la actuala ediție de 22 de copii, din cei 70 pe care îi are sub baghetă distinsul profesor de pian Mariana Moga, între care unii sunt la început de drum, în descifrarea tainelor pianului. Și totuși, până și începătorii într-ale pianului au obținut premii. Așa este cazul elevei Carina Molnar, din clasa a VI-a A, de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" din Satu Mare (diriginte, profesor Szolschi Camelia). Chiar dacă se află doar în anul întâi de studiu, Carina cea silitoare și ambițioasă, o împătimită a pianului, a reușit performanța de a obține primul său premiu în calitate de solist instrumentist (la pian) și de a ocupa un loc pe podiumul de premiere; premiul al treilea nu este puțin lucru dacă avem în vedere că la etapa națională au concurat 137 de interpreți din 15 județe ale țării.
 A început Concursul Național de interpretare pian „Prietenii Muzicii" Satu Mare (Foto&video)
Felicitări, Carina! Felicitări și mulțumiri, stimată doamnă profesor Mariana Moga!
(Carmen & Ovi)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Carina Molnar a obținut premiul al III-lea. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 mai 2021