Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ateliere de creație la Palat

Un adevărat recital de măiestrie

Ateliere de creație la Palat

A devenit deja o tradiție ca în preajma Sărbătorii Învierii Domnului în incinta Palatulului Copiilor din Oradea să se desfășoare ateliere de creație cu tematică specifică acestei perioade.

Peste 100 de elevi de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga", Liceul de Arte, Palatul Copiilor și Elevilor, Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici", Liceul Tehnologic Dobrești, Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna", Colegiul Național ,,Iosif Vulcan", Școala Gimnazială Remetea, structura Drăgoteni, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 și Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont", respectiv d-ra profesor de religie Maria Bronț de la Școala Gimnazială Husasău de Tinca, au oferit un adevărat recital de măiestrie. S-au încondeiat ouă, au fost realizate vitralii, s-au pictat icoane pe sticlă, s-a lucrat în tehnica șervețelului, origami sau  quilling. Atelierele au fost susținute de elevi de la clasele primare, gimnaziale și liceale și coordonate de cadre didactice de diverse specialități, dar și de artiști populari.
Activitatea s-a desfășurat luni, 18 aprilie 2016, în prima zi din Săptămâna altfel ,,Să știi mai multe, să fii mai bun" în cadrul expoziției județene ,,Patimile și Învierea Domnului", aflată la a XI-a ediție și organizată de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei și Palatul Copiilor și Elevilor Oradea.
În holul și în sala festivă ale Palatului, în cadrul expoziției sunt expuse lucrări elaborate în cadrul atelierelor de creație, dar și în cadrul cercurilor de la nivelul unităților de învățământ din județ. Se regăsesc icoane pe sticlă și lemn,  aranjamente cu tematică pascală, ouă încondeiate, felicitări etc. Expoziția va rămâne deschisă  publicului până pe data de 12 mai, urmând ca lucrările evaluate de către un juriu de specialitate să fie premiate în cadru festiv. Icoanele vor fi donate unor spitale și asezăminte sociale de pe cuprinsul Eparhiei Oradiei.
Anual sute de copii trimit lucrări pentru această expoziție, încercând, prin preocupărilor lor, să arate că talanții pe care i-au primit de la Dumnezeu îi înmulțesc, sub atentă, permanentă și responsabilă coordonare a dascălilor lor, care reușesc să-i țină pe preșcolari și pe elevii de liceu deopotrivă, aproape de valorile spirituale. Produsul muncii lor reprezintă expresia bucuriei, a dragostei de frumos și darul de suflet oferit cu generozitate cu prilejul marelui praznic al Învierii Domnului.   
Pr. prof. Florin Negruțiu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ateliere de creație la Palat. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 17 iulie 2019