Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Săptămâna educativă ,,Școala altfel” la Ș.G.I. Agora

O tradiție care bucură

Săptămâna educativă ,,Școala altfel” la Ș.G.I. Agora

Moto: ,,Jocul este cea mai bună formă de învățare".

În perioada 18.04. 2016-22.04.2016, elevii școlii noastre, însoțiți de cadrele didactice, au participat încântați și plini de curiozitate, la activitățile extracurriculare programate pentru săptămâna ,,Școala altfel" devenită deja tradiție.
Astfel, cu mic cu mare, toți copiii pregătiți și instruiți din timp, au intrat în mirajul unor experiențe unice pe care le-au trăit cu mare bucurie, de la  vizitarea unor obiective industriale, atracții turistice, exerciții demonstrative militare, până la prezentarea unor informații utile pentru viață sau ateliere de creație unde au fost extrem de cooperanți și implicați în a afla lucruri noi.
Luni, 18 aprilie, am fost primiți cu drag la firma de autoturisme D&C Oradea, unde dl director David Dan  ne-a prezentat show-roomul cu autoturisme marca BWM, Audi, halele de tip service în care se repară  autoturismele avariate, se fac reviziile tehnice sau se înlocuiesc piesele.
 Marți, 19 aprilie, Firma ,,Escenomatica", cu sediul în comuna Oșorhei, a fost gazda noastră, unde elevii mai mici ai școlii au participat la ateliere de creație cu produse din ceramică, având ca temă lumea fantastică a poveștilor, pe care le-au modelat și vopsit, sub îndrumarea specialistei, d-na Cioară Ligia. Elevii mai mari au vizitat între timp Turnul Primăriei Oradea, de unde au putut admira panorama orașului, au f[cut poze și și-au cumpărat suveniruri.
 Miercuri, 20 aprilie, bucuria ne-a fost și mai mare, când am vizitat pentru prima dată Compania de Apă Oradea, cu sediul în Calea Clujului, unde echipa de proiect s-a mobilizat extrem de bine și ne-a oferit un tur al companiei, arătându-le copiilor tehnologia de care dispune pentru filtrarea și purificarea apei de consum, circuitul apei în natură, cursul Crișului Repede cu cele două maluri, măsurile de prevenire a poluării apei. La sfârșitul activității, copiii au fost premiați cu medalii de onoare, agende personalizate, pixuri și apă plată îmbuteliată. 
 Joi, 21 aprilie, a fost ziua alocată activităților demonstrative oferite de Ministerul Administrației și Internelor, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor. Activitățile oferite i-au ținut pe copii cu sufletul la gură, datorită echipamentelor din dotare pe care le-au putut atinge, folosi sub supraveghere (veste, măști, bastoane, căști de protecție etc), datorită mașinilor de intervenție în care au urcat, activând girofarurile și sirenele; datorită demonstrațiilor de forță la care au privit admirativ și curioși, și nu în cele din urmă grație măsurilor de prim ajutor la care au fost implicați ca voluntari. Atracția cu cel mai mare succes a avut-o câinele polițist Rocco al brigăzii anti-tero, care a făcut o demonstrație de depistare de material explozibil, și s-a lăsat mângâiat de copii. Pe tot parcursul vizitei la I.P.J. Bihor, d-na comisar-șef Ioana Indrieș ne-a însoțit, oferindu-ne materiale informative suplimentare.
Vineri, 22 aprilie, a fost ziua dedicată excursiei în stațiunea Băile Felix, iar vremea frumoasă  ne-a dat prilejul de a petrece momente plăcute plimbându-ne prin parcuri, pădure, vizitând Lacul cu nuferi și broscuțe țestoase, biserica din lemn, izvorul cu apă geotermală ,,Felix" , bazarul cu suveniruri. Băieții s-au jucat cu mingea, fetițele au cules flori, ziua fiind încununată de bucurie.
Deși la Școala Agora fiecare săptămână este altfel, diferită de școlile de stat, agoriștii s-au bucurat să participe la alt gen de activități în programul ,,Școala altfel".
Consilier educativ,
prof. Pașca Laura

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:28:23 Ora de vară a Europei de Est